Spring til hovedindhold

Mod nye wild cards…

I starten af året pegede jeg på 2 virksomheder som kunne overraske positivt. Vestas og Pandora. Samtidig var jeg af den overbevisning, at Novo ikke kunne blive ved med afkastmæssigt at ligge i top 3. Vestas er blevet mere end fordoblet. Pandora er/var tilbage på emissionskursen forud for Axcels reduktion i ejerandelen og Novo er ikke afkastmæssigt i top 3. Du kan se eller gense de ”vilde kort” ved at klikke her.

Tid til nye ”wild cards”

Sejler Maersk op imod 50.000?

A.P.Møller har ikke været noget investeringsmæssigt godt bekendtskab de seneste 5 år. Aktuelt er aktien milevidt fra sin hidtidige noteringsrekord på lige under 75.000. Svage fragtrater forårsaget af en containeroverkapacitet, giver investorerne nervøse trækninger og er hovedskurken i det manglende kurscomeback.

Det kan næsten ikke gå værre end lige nu. Raterne er i 2. kvartal dykket yderligere og Maersk Line, som i høj grad er svingfaktoren i indtjeningen hos Maersk, vil få endnu et svagt og utilfredsstillende år. Det er dog ikke nogen nyhed for hverken virksomheden eller investorerne. Hvis fragtraterne viser en mindre bedring eller troen på en bedring  bliver tydeligere, er det ikke urealistisk at forestille sig, at Maersk sejler om ikke forbi så dog op imod 50.000 de kommende 6 måneder.

Bliver det fortsat sjovere at være aktionær end kunde i Danske Bank?

Danske Bank slås fortsat på flere fronter. ”Eventyret i Irland” er ved at klinge af. Samtidig vil de seneste tiltag med en kombination af reducerede udgifter og en kundemæssig ”fintuning” af betingelserne på et tidspunkt i ikke alt for nær fremtid give lidt mere klingende mønt i kassen, end investorerne har været vant til de seneste år.

Tesen om at det bliver sjovere at være aktionær end kunde er i høj grad intakt. Kommer der tillige om ikke med- så dog i det mindste lidt mindre dansk vækstmodvind, behøver investorerne ikke nødvendigvis at spejde forgæves efter en aktiekurs over 125 indenfor de kommende 6-9 måneder.

Comeback til G4S efter direktørens afgang?

De seneste år har G4S ført en investeringsmæssig ”stop-go” udvikling. Mest bemærkelsesværdigt har nok været aftalen om at passe på atleterne i London i 2012, som ikke just var nogen god udvikling for hverken selskabet eller investorerne. Heldigvis skete der ikke noget med atleterne.

I slutningen af 2011 forsøgte den administrerende direktør Nick Buckles at overbevise sine investorer om, at det var en god ide at overtage ISS til en pris som investorerne gentagne gange havde afvist at give for ISS i forbindelse med deres forsøg på et børscomeback.

Når G4S tidligere har været presset, har de alligevel været i stand til at komme tilbage. Senest er årsagen til mere end 20 % kursfald en kontrakt med det hollandske fængselsvæsen, som både er mindre og især mindre marginmæssig lukrativ, end man tidligere har antaget. Ifølge den seneste nedjustering er den lavere margin ikke kun et kvartals- men derimod et helårs 2013 fænomen.

Efter fyringen af Nick Buckles i sidste uge er aktien faldet yderligere. Det minder om at investorerne er gået i negativ selvsving og frygter ”nye opdagelser” og en kapitaludvidelse for at holde kreditvurderingen. Hvis den ikke kommer bør der være et solidt comeback til G4S i den resterende del af 2013.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer