Spring til hovedindhold

Mød Nordnets nye bloggere: Stockpix laver professionel aktieanalyse i øjenhøjde

Frederik Svanholm og Marcus Bellander gør professionelle analyser af nordiske aktier tilgængelige i et sprog, hvor private investorer også kan være med. Fremover kan du møde dem og deres analyser her på Nordnets blog.

Som rådgivere for professionelle investorer så Frederik Svanholm og Marcus Bellander et hul i markedet. Nu har de sat sig for at gøre professionelle analyser af nordiske aktier tilgængelige i et sprog, hvor private investorer kan være med. Det gør de gennem Stockpix, og som noget nyt kan du også fremover få del i deres indsigter på Nordnets blog. Mød dem her, hvor de fortæller om Stockpix’ mission.

Stockpix beskæftiger sig primært med de nordiske aktiemarkeder og investerer for egne penge i små og mellemstore etablerede selskaber. De undersøger selskaber til bunds, investerer og kommunikerer om processen undervejs i et format, hvor de mange tekniske investeringsbegreber er byttet ud med overskuelige grafikker og et lettere sprog. Det er kort fortalt grundessensen af Stockpix, som Frederik Svanholm og Marcus Bellander startede sammen i december 2021.

”Da vi arbejdede med professionelle kunder i vores tidligere jobs, gik det op for os, at private investorer stort set er blevet udeladt fra god, professionel research på aktier. Sammen med den store interesse, der er kommet for investering de sidste par år, gav det mening for os at prøve at løfte niveauet og inkludere de private investorer i det arbejde, vi laver,” fortæller Frederik Svanholm.

Med en baggrund i den etablerede bankverden var det samtidig et ønske om at få større frihed i tilgangen til investering, der fik de to stiftere til at sige deres jobs op og starte deres eget.

”Der var ofte et meget kortsigtet fokus, hvor vi nu fokuserer på langsigtet investering og samtidig er mere kvalitetsbevidste frem for at have en holdning til alle aktier,” fortsætter Frederik Svanholm.

“Vores arbejde er som et stort puslespil. Man starter med et selskab, man ikke kender så meget til, og så bygger man langsomt sin viden op brik for brik, indtil der tegner sig et billede.” – Marcus Bellander, medstifter af Stockpix.

Stockpix beskriver selv deres investeringstilgang som fornuftsbaseret med stort fokus på det enkelte selskab og mindre fokus på aktiekursen på kort sigt. Derfor bruger de meget tid på at finde og undersøge forskellige selskaber til bunds.

”Analyseprocessen er som en tragt. Du skal samle en masse information og til sidst koge det ned til, hvad der er mest relevant. Siden vi startede Stockpix i december, har vi kigget på omkring 150 selskaber og mødt ledelsen i 30 af dem. Og indtil videre har vi lavet tre investeringer og sat ti yderligere selskaber på vores såkaldte watchlist,” forklarer Marcus Bellander.

Målet er at sammensætte en portefølje på 10-15 selskaber, når de er fuldt investerede. Det går langsomt i den rigtige retning – og det er helt med vilje, da de giver sig god tid til at finde de helt rigtige selskaber.

Det er nemlig vigtigt for Frederik Svanholm og Marcus Bellander at skabe gode afkast gennem grundigt analysearbejde. Som det ser ud nu, tjener de ikke penge på at skrive om deres investeringer, og de understreger begge, at Stockpix aldrig vil tage sig betalt af selskaberne for at skrive om dem.

”Det er altafgørende for os, at vi kan forblive objektive og transparente i vores investeringsproces, og at vi har fuld frihed til at udvælge undervurderede kvalitetsaktier baseret på selskabernes egne meritter. På den måde repræsenterer vi udelukkende vores egen og læsernes interesse i at skabe så gode langsigtede afkast som muligt,” siger Frederik Svanholm.

Små brikker i det store puslespil

Stockpix har først og fremmest fokus på at skabe en brugbar platform om nordiske aktier til de efterhånden mange læsere. Her håber de særligt på at kunne give andre investorer en større forståelse for, hvilke elementer der betyder noget for det enkelte selskab, og hvordan det passer ind i et større billede, når man skal sætte en portefølje sammen, som de selv er i gang med i Stockpix.

”Vores arbejde er som et stort puslespil. Man starter med et selskab, man ikke kender så meget til, og så bygger man langsomt sin viden op brik for brik, indtil der tegner sig et billede. Vi beskæftiger os kun med aktier, og da investering jo er meget mere end det, udgør vi selv kun en lille del af det store billede,” fortæller Marcus Bellander.

Og det er netop kreativitet og nysgerrighed, der driver Stockpix i jagten på at finde nye brikker til næste investering. Følg med her på bloggen, hvor de inden længe deler deres første analyser.

Om Stockpix: Stifterne af Stockpix har tidligere rådgivet professionelle investorer om aktier. Nu investerer de deres egne penge og skriver om processen i et sprog, hvor både professionelle og private investorer kan være med. Deres objektive analyser har fokus på det nordiske aktiemarked og har til formål at inspirere andre, der gerne vil lære mere om investering og aktieanalyse.

Læs mere, og følg processen og deres portefølje på hjemmesiden stockpixinvesting.com

Frederik Svanholm: Medstifter af Stockpix. Han startede sin karriere inden for investering i Carnegie Investment Bank og har siden været Head of European Equity Sales i Danske Bank.

Marcus Bellander: Medstifter af Stockpix med en baggrund fra Carnegie Investment Bank, hvor de to stiftere mødte hinanden. Marcus har siden været i Ørsted og senest Nordea som Lead Transportation Analyst.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer