Spring til hovedindhold

Veloxis: De kommende ugers køreplan

Støvet er ved at have lagt sig efter at Asahi Kasei har fremsat et bud på Veloxis. Her er lidt inspiration til de investorer, som endnu ikke har foretaget sig noget og afventer. Du kan læse andre indlæg om Veloxis her: Kan og bør private investorer blokere for tvangsindløsning og Veloxis: Storaktionærer ønskede at sælge

De kommende uger

Asahi Kasei, vil, jævnfør meddelelse i forbindelse med meddelelsen (se venligst link nedenfor) fremsætte deres købstilbud formelt indenfor de kommende uger, (senest 4 uger efter at købstilbud blev fremsendt). Købstilbud blev børsmeddelt den 25/11. Det formelle tilbud vil derfor komme indenfor de kommende 1-2 uger.

Tilbudsperioden vil normalt være 4 uger. Det er den periode, hvor investorerne skal acceptere tilbuddet. Tilbuddet kan dog forlænges. Det er sket før.

Der er angiveligt ”bevægelse” blandt de investorer, som bliver tilbudt en indløsningpris på 6,-. Det vil være naturligt, hvis gruppen forsøger at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling.

Formålet med et aktionæroprør er i størst muligt omfang at sikre, at en tvangsindløsning kan undgås ved at opnå tilslutning fra mere end 10 % af investorerne. Det kræver 90 % ejerskab at kunne tvangsindløse.

Unoteret aktie mindre sandsynligt

Hvis Asahi Kasei ikke skulle ende med 90 %, men kun med en ejerandel på mellem 80-89,99 %: Kan der så ske en afnotering? Det er en mulighed men næppe særlig realistisk. Ingen virksomhed synes det er interessant at have en minoritetsandel med på ”slæb” uanset om det ejerskab sker i et børsnoteret eller unoteret regi.

Det bør du overveje:

  • Hvis du ikke ønsker at være med mere: Sælg dine aktier her og nu, eller afvent indløsningstilbuddet på 6,- som du kan acceptere
  • Hvis du ønsker at forsøge at blokere for tvangsindløsning: Søg inspiration i grupper, som har samme opfattelse som dig. Det sker udenfor Nordnet.

Det handler om en højere pris

Hvis der skulle vise sig en anden og bedre køber til Novo Holdings og Lundbeckfondens aktier, vil det måske betyde, at mindretalsaktionærerne kan få en bedre pris. Det er dog meget usikkert. Det som synes at være mere sikkert er, at en eventuel anden køber vil have de samme intentioner som AK. At føre selskabet videre som børsnoteret selskab med en ny køber som ejer 80%+ er meget urealistisk. For de private investorer er investeringscasen derfor overvejende relateret til at blokere for en tvangsindløsning.

Du hører fra Nordnet

Når der foreligger et konkret købstilbud, vil Nordnet sende dette tilbud videre ud til investorerne. Nordnet har ingen holdning til om du skal acceptere tilbuddet.

Navnenotering

Tjek om dine aktier er navnenoteret ved at logge-in på http://investor.veloxis.com/ (nem-id). Vær opmærksom på, at der kan gå nogle dage fra køb til du er navneregistreret.

Link til Asahi Kaseis købstilbud

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
6 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2019-12-12 14:43

Jeg har ikke planer om selv at sælge, så jeg afventer købstilbuddet. Er det sandsynligt, at det går igennem i 2019? Jeg tænker primært ift. skat, da jeg vil undgå de 42%. Går det igennem i år, vil jeg lade vær med at sælge flere aktier, end jeg har gjort i år, men gør det ikke, vil jeg gerne sælge flere (og nå op på 54.000). Tak

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2019-12-12 14:55

Hej Gitte Jeg er ikke helt sikker på hvad du mener med “Går det igennem”, men prøver at svare efter bedste evne:-) Tilbudsperioden løber fra 12/12 (idag) til 14/1 2020. Hvis man accepterer tilbuddet, vil det således ikke blive afregnet i 2019, hvis det er det som du tænker på med “går det igennem”. Tilbudsperioden kan meget vel blive forlænget også efter 14/1. Man kan selv “aktivere” en indløsning ved at sælge sine aktier:-). Tilbudsdokumentet ændrer ikke ved casen, hvor private investorer vil forsøge at forhindre, at Asahi Kasei når over 90 % tilslutning og kan igangsætte en tvangsindløsning. Her… Læs mere

Gæst
Gæst
2019-12-05 16:45

Hvordan skulle der komme en anden køber når japanerne har sikret sig 80% af aktierne?

“the two majority shareholders and a group of directors who have accepted to tender their shares at DKK 4.45 in cash for each share in Veloxis”

Ønsker man at sælge så husk at overveje om det skattemæssigt skal gælde for i år eller næste år. Det er individuelt hvad der bedst kan betale sig.

Gæst
Gæst
2019-12-05 15:56

I ovenstående indlæg fra Per Hansen, savner jeg oplysninger omkring hvad (normal praksis er)
– Nogle investorer oplyser praksis er køber tilbyder seneste børskurs, er det korrekt ?
– Nogle investorer oplyser køber tager gennemsnit af de sidste 10 børsdage, er det korrekt ?

Hvis ovenstående er normal praksis, burde
kursen så ikke være højere end de tilbudte kr. 6,00. ???

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2019-12-06 07:11

Hej Finn

Se venligst mine 2 andre indlæg om Veloxis, som der er link til i blogindlægget og ikke mindst de mange kommentarer til forløbet om hvad der skal ske, tilbudsprisen og meget andet. For yderligere kan facebookgruppen, som “Mads Bang Nielsen” fortæller om i en kommentar og linker til, måske bringe svar på dine spørgsmål

Med venlig hilsen
Per

Gæst
Gæst
2019-12-05 15:39

Lige for at slå det fast: Der ER bevægelse blandt småaktinærerne…faktisk rigtig meget! Over 7% aktiebeholdningen er noteret i to fællesdokumenter på tværs af de to førende facebook grupper. Yderligere 2-3% skulle også være noteret via Jens Løgstrup // PP Capital , der er “ansigtet” udadtil i sagen. Er du på facebook og også ønsker at protestere mod tilbudsprisen på 6,00, så tilmeld dig her: https://www.facebook.com/groups/2096306207121229/ (Der kan du angive dine aktier, så vi får et mere nøjagtigt billede af den samlede sum. Er du ikke medlem, men aktionær på nordnet, kan du skrive til mig via shareville (mads83), så… Læs mere