Spring til hovedindhold

Vinderaktierne solgt i august måned

Hver måned gør vi status over, hvad Nordnets kunder har købt og solgt. Det giver et interessant fingerpeg om, hvordan private investorer tænker her og nu.

Og selvom mange eksperter tror på en positiv udvikling på børsen resten af året, så vi for tredje måned i træk, at vores kunder solgte flere aktier end der blev købt. Totalt blev der nettosolgt aktier for en værdi af 18 millioner kr. i august måned. Med tanke på den øgede usikkerhed i markedet, og hjemtagelse af gevinster efter den flotte børsudvikling hidtil i år, er det måske heller ikke så dumt, at risikoreducere sin portefølje en anelse netop nu.

Løfter man blikket lidt fra statistikken, blev august måned en hændelsesrig måned, både lokalt og globalt. Lokalt pga. fremlæggelsen af en lang række halvårsregnskaber, hvor måske fyringen af Vestas’ direktør gennem mange år, Ditlev Engel, var det mest bemærkelsesværdige. Globalt var de dramatiske hændelser i Syrien og Egypten i fokus, men også uro for udviklingen i tilvækstlande som Indien og Kina øgede usikkerheden.

Kigger vi nærmere på de enkelte aktier, var det tydeligt, at der blev solgt mest ud af kursvinderne i august måned. De tre konjunkturfølsomme selskaber Danske Bank, FLSmidth og A.P. Møller Mærsk lå i top på salgslisten. På købssiden var der især rift om Novo-aktier efterfulgt af Nordea og Coloplast.

Her følger en liste med Nordnets kunders største nettokøb og nettosalg i august måned:
Største nettokøb august 2013 Mio. DKK Største nettosalg august 2013 Mio. DKK
Novo Nordisk 50,8 Danske Bank 39,3
Nordea Bank 12,0 FLSmidth & Co. 38,4
Coloplast 10,9 A.P. Møller – Mærsk B 33,5
Pandora 7,1 A.P. Møller – Mærsk A 17,1
TDC 6,9 Novozymes 5,9

Og et tip: Vil du dagligt følge nettokøb og nettosalg for Nordnets kunder eller andre aktører i markedet kan du gøre det her

Max Gandrup
Senior Product Advisor (landechef Danmark 2002-2016)

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
1 Kommentar
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2013-09-16 10:16

fands os