Spring til hovedindhold

Volvo Cars børsnoteres

Volvo Cars børsnoteres i Sverige og forventes at få en markedsværdi på mellem 163 og 200 mia. SEK.

Volvo AB (lastbiler) er allerede børsnoteret og har en markedsværdi på ca. 490 mia. SEK. (pr. 14/10).

For svenskere er Volvo Cars et klenodie på niveau med IKEA og har potentiale til at blive en folkeaktie på samme måde som Novo Nordisk og Vestas er typiske folkeaktier, som har rigtig mange danske private investorer.

Stor børsnotering

Volvo Cars kan blive blandt de større svenske børsnoteringer nogensinde. I en dansk målestok er børsnoteringen også meget stor, som det fremgår af nedenstående sammenligning med nogle af de seneste store, danske noteringer.

Noteringsværdi (IPO værdi)  

Kilde: Egen tilvirkning. Volvo er beregnet ud fra markedsværdi på 200 mia. sek. og valutakurs på 0,72.

Sammenligning af bilmærker

Toyota og Volkswagen er de klart største bilproducenter i verden på antal solgte biler med over ni millioner solgte biler i 2020. I 2020 solgte Volvo Cars 661.713 biler, hvilket er ca. 1/3 flere end Tesla.

Kilde: Egen tilvirkning

Kilde: Egen tilvirkning. Antagelse af Volvo bliver prissat til 200 mia. sek.

Som det ses af ovenstående tabel, bliver Volvo Cars en relativ lille spiller på det globale bilmarked, selv om det i nordisk perspektiv bliver en forholdsvis stor aktie.

Fremtidens biler = elbiler

Volvo og de øvrige bilproducenter er i gang med en stor omstilling mod elbiler, og Volvo Cars har en mission om, at alle deres biler senest i 2030 skal køre på ren el. Læs mere om det her

Deloitte har lavet en analyse af bilsalget for elbiler frem mod 2030, og de forudser, at Europa i 2030 vil have over 40 procent af nysalget i elbiler.

Læs hele analysen fra Deloitte her.

Kort info om Volvo Cars

  • Omsætning i 2020: 262,8 mia. SEK.
  • Resultat før skat i 2020: 8,5 mia. SEK.
  • Ejerandel på ca. 50 procent i Polestar (100 procent hybrid- og elbilsproducent)
    • Forventes af blive noteres igennem en SPAC
      • Polestar vurderes til en værdi på ca. 20 mia. USD Læs mere om dette her.

Afkastgraf sidste 3 år (10. okt. 2018 – 10. okt. 2021)

Bilaktier har sidste 3 år leveret rigtig gode afkast ligesom resten af aktiemarkedet. Dog har de klassiske bilproducenter som fx Daimler og Volkswagen ikke kunnet følge afkastet i elbilproducenter som for eksempel Tesla og Nio. Tesla har været i en klasse for sig med afkast på ca. 1.500 procent sidste 3 år.

Vil du tegne aktier i Volvo Cars?

Du kan læse mere om børsnoteringen af Volvo Cars her, hvor der er prospekt og brochure.

Anm: Ovenstående er ikke en anbefaling om at købe eller sælge aktier

Omtalen af de konkrete værdipapirer og investeringer er ikke en anbefaling vedrørende disse og er ikke tilbud eller opfordring til tilbud om køb eller salg.

Du bør altid rådføre dig med egne professionelle rådgivere vedrørende beslutninger om dine investeringer, således at disse afstemmes i forhold til dine konkrete forhold, herunder risikoprofil og økonomiske forhold.

Som kunde hos Nordnet betaler du 0 kr. i kurtage. Vær dog opmærksom på, at der ved svenske børsnoteringer er omkostninger ved valutaveksling. Nordnet modtager et engangshonorar fra emissionsselskabet i form af en procentsats af det beløb, som Nordnets kunder har tegnet aktier for

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
3 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2021-10-22 11:42

Hej MK
Jeg har kigget i årsregnskabet.
Med regnskabstal for 2020, EPS på 114,16 jf. deres regnskab, får jeg en P/E værdi på 0,46 – 0,60

Sammenlignet er P/E værdier på:
Tesla: 476,19
BMW: 5,23
Volvo: 0,60

Har I beregnet P/E og forventet P/E?

Aktien virker billig, eller har jeg overset noget?

Gæst
Gæst
2021-10-20 11:53

Det ville interessere mig at få nogle nøgletalssammenligninger og grafer omkring omsætning og overskudsgrad i forhold til de store bilaktier. Afkastet på aktien er mindre interessant da det tydeligvis er mere drevet af hype end af den underliggende fundamentale evne til at udnytte de inbesterede penge til at skabe realøkonomiske afkast. Volvo personbiler som enkeltaktie havde ikke meget held på børsen sidst den var at finde der, måske også noget information om hvorfor det pt. går bedre end sidst – hvilke turnaround faktorer spiller ind og hvordan er Volvo positionenert i forhold til de andre spillere på markedet i forhold… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2021-10-20 23:33

Hej MK. Blog var mest lavet for at sammenligne med antal solgte biler og markedsværdi i perspektiv til de øvrige fabrikanter.

Men god pointe til en anden gang👍

Mange af de traditionelle selskaber som fx Daimler og Volkswagen har P/E værdier under 10.

Seneste 1/2 års regnskab fra Volvo Cars kan du læse her: https://investors.volvocars.com/~/media/Files/V/Volvo-Cars-IR/results-center/2021/volvofirsthalfyear2021report.pdf