Spring til hovedindhold

Ann Lehmann Erichsen: Forbrugerøkonom giver tips til investeringer

Ann Lehmann Erichsen er altid på jagt efter nye tendenser, som vi senere kommer til at se i Danmark. Hun læser seks aviser hver dag, og hun kan godt lide tal og at regne den ud. Oprindeligt er hun uddannet jurist og begyndte karrieren i Forbrugerstyrelsen.

Ann Lehmann Erichsen lever af at give andre mennesker gode råd. I mange år har hun været den mest citerede forbrugerøkonom i Danmark, som giver os danskere tips til, hvordan vi klogest bruger vores penge. Hun har skrevet bøger om, hvordan man får plus på kontoen, så alle pengene ikke bliver brugt på forbrug her og nu.

”Jeg har godt nok en del designertasker stående på hylderne i skabet, og hvis jeg havde færre af dem, så ville jeg nok have nogle flere penge i banken. Men man skal jo også leve og have det godt, men noget af sin løn skal man altså købe aktier for. Der skal være en balance mellem forbrug nu og så forbrug senere.”, lyder det fra forbrugerøkonomen.

Ann Lehmann Erichsen fortæller begejstret om en artikel, som hun netop har læst i en fransk avis om unge aktieinvestorer under 35 år. Hun synes, det er vigtigt, at man øver sig på at handle aktier, allerede når man er helt ung. Enten for fiktive penge eller ved at investere mindre beløb, som man kan tåle at undvære. Hun mener, at det er afgørende vigtigt, at aktiehandel bliver for de mange og for alle grupper i samfundet, så man skal tidligt i gang, og gerne tidligere end da hun selv begyndte at købe aktier.

Overklasse-disciplin

”Det er jo stadig en overklasse-disciplin at investere. Det er sådan, det bliver italesat og afbilledet mange steder, hvor man ofte illustrere artikler om investeringer med et foto af en mand i jakkesæt og blanke sko. Jeg synes, at det er vigtigt, at mange flere selv aktivt køber aktier, både så de selv kan få nogle flere penge, men også fordi man er med til at påvirke samfundet, når man vælger, hvilke firmaer man vil sætte penge i.”, siger Ann Lehmann Erichsen.

Selv har hun mange medico-aktier, som hun har tjent godt på, og som hun samtidig synes gør samfundet bedre. De første aktier, som hun købte var i Ambu for over tyve år siden, men efter, at kursen havde stået stille i nogle år, solgte hun dem, og så begyndte de ellers at stige i kurs. Hun fik også købt it-aktie lige inden it-boblen brast omkring årtusindeskiftet. Sådan begyndte hun på aktiemarkedet, hun måtte som mange andre betale nogle lærepenge.

Hun har delt formuen op

I dag har Ann Lehmann Erichsen delt sin formue op i en fjerdedel på enkelte aktier, en fjerdedel som pensionsselskabet styrer, og næsten halvdelen er så placeret i aktivt forvaltede fonde.

”Når der har været store udsving og heftig bølgegang på aktiemarkedet, så har de aktivt forvaltede fonde for mig været som store stabile skibe, der har kunnet klare stormen.”, forklarer hun.

Ofte har hun ladet sig inspirere af venner og familiemedlemmer, og hun taler ligefrem om sine ”kopi”-aktier, hvor hun bare har gjort, hvad andre kloge mennesker har gjort. Blandt andet har hun købt aktier i ViroGates, der laver medicinsk udstyr, der skal bruges til at stille diagnoser. Det gjorde hun kun, fordi en dygtig kvinde fortalte hende, at det ville hun selv gøre, og det har været en god forretning. Men forbrugerøkonomen har også købt i det kinesiske Alibaba, fordi hun kopirede kloge bekendte, og det har hun tabt på. Aktier, som hun selv har fundet frem til og købt, er blandt andet SAS-aktien, da den var helt i bund, og dem har hun tjent rigtig godt på.

”Noget går op og noget går ned, men samlet er det godt”, lyder konklusionen fra forbrugerøkonomen.

Blockchain

Ann Lehmann Erichsen forklarer, at hun hidtil har prioriteret at bruge det meste af sin tid på arbejde, derfor har hun ikke regelmæssigt holdt øje med aktiekurser, så strategien har været at købe og beholde aktierne, men nu er hun blevet selvstændig, og hun har fået mere tid, så nu vil hun til at være mere aktiv på aktiemarkedet, så hun vil til at købe og sælge mere.

En af de brancher, som Ann Lehmann Erichsen gerne vil købe aktier i, er blockchain-teknologien, som kryptovalutaer blandt andet er baseret på. Hun er ikke interesseret i at købe selve kryptovalutaen bitcoin, men i den teknologi, som blandt andet Mærsk nu bruger. Så hun vil læse op på teknologien, og undersøge selskaberne, som investerer i den nye teknologi, og så vil hun nok købe nogle aktier, der afspejler den nye tendens.

Hos Nordnet har vi fokus på kvindelige rollemodeller, og dette indlæg er et i rækken. Læsherom vores tanker i forhold til indlæggene, og få genopfrisketAstrid Haugsindlæg, som blandt andet handler om hendes investeringsstrategi.

Artiklen/blogindlægget udgør ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Omtalen af de konkrete værdipapirer og investeringer er ikke en anbefaling vedrørende disse og er ikke tilbud eller opfordring til tilbud om køb eller salg.Du bør altid rådføre dig med egne professionelle rådgivere vedrørende beslutninger om dine investeringer, således at disse afstemmes i forhold til dine konkrete forhold herunder risikoprofil og økonomiske forhold.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer