Spring til hovedindhold

Innovative selskaber skaber større afkast

Innovation giver ofte positive associationer, men er det også en god ide at investere i innovative selskaber?

Boston Consulting Group laver hvert år en kortlægning af de mest innovative selskaber i verden. Det foregår ved, at 1.600 mennesker, der til dagligt arbejder med innovation, deltager i en spørgeundersøgelse, hvor fire parametre vægter positivt på ranglisten. Hele den offentliggjorte undersøgelse fra Bosten Consulting Group kan læses her, og den seneste kåring var i april 2021.

De 4 parametre, som anvendes, er:

  • Global Mindshare
  • Industry Peer Review
  • Industry Disruption
  • Value Creation

Historisk afkast på Boston Consulting Groups top 50 fra 2005 til 2020

kilde: Boston Consulting Group

Som det fremgår af grafen, har de 50 mest innovative selskaber ifølge Boston Consulting Group slået det gennerelle aktiemarkedet i form af MSCI World i perioden 2005 til 2020 ret markant. Historisk afkast er dog desværre ingen garanti for fremtidigt afkast.

Hvem er de 50 mest innovative selskaber i 2021?

Apple er stadig nr. 1 på listen over mest innovative selskaber, ligesom det var det i år 2020. Faktisk er top 4 fuldstændig den samme som året før, mens Tesla springer fra en 11. plads i 2020 til en flot 5. plads i 2021. Hvis du vil se hele listen med alle 50 selskaber, så tjek listen ud her.

Top 5:

  1. Apple
  2. Alphabet
  3. Amazon
  4. Microsoft
  5. Tesla

Tech vægter naturligvis meget på listen, men dejligt at se, at forbrugsgoder og sundhed også er fint repræsenteret. Fx kommer det store amerikanske medicinalselskab Pfizer ind på en flot 10. plads, hvilket formentlig skyldes, at de i 2020 var et af de selskaber, som udviklede en vaccine mod Covid 19.

Eksempler på selskaber i andre brancher er: Nike, Adidas, Disney, Target og Coca Cola.

Innovation rimer på USA

27 af de 50 mest innovative selskaber på listen er amerikanske, så der er langt ned til de næste lande. Japan og Tyskland deler 2. pladsen med fire selskaber. Hvis man tror på, at innovative selskaber er en god ide rent investeringsmæssigt, så bør man altså ikke kun have danske selskaber, men sprede sig på flere lande.

Oversigt over mest innovative sektorer i 2021

Kilde: Boston Consulting Group

Teknologi og forbrugsgoder vægter lige meget med 32 procent, hvilket måske er overraskende. Heldigvis findes innovative selskaber i alle sektorer, og derfor kan man lave en god spredning, hvis man som investor lægger stor vægt på innovation.

Gode råd til investorer, der tænker innovation er vigtigt

Der er mange måder at investere i innovative selskaber på, og blot ved af købe en indeksfond eller en ETF vil man få en naturlig andel af mange af de innovative selskaber på en billig og enkel måde.

Nordnet Indeksfond Global ESG har fx en ÅOP på 0,3 % og handles uden kurtage.

Udover Nordnet Indeksfonde, så findes der naturligvis mange andre måder at få bred eksponering på.

Prøv enten vores EFT screener eller investeringsforenings screener.

Vi har også lavet en aktie-temaside med Top 50 listen, som du kan se her.

Ud fra listen, så kan du selv sammensætte en portefølje med de aktier, som du finder mest interessante eller vælge noget helt andet, som du mener er bedre. Som altid er det din egen investeringsstrategi, der bestemmer, men jeg tror på, at innovative selskaber er vejen frem for en del af ens investeringer.

Anm: Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer.
Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning.
Omtalen af de konkrete værdipapirer og investeringer er ikke en anbefaling vedrørende disse, og er ikke et tilbud eller opfordring til tilbud om køb eller salg. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast, og investering kan medføre tab.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer