Spring til hovedindhold

Investerer du som 35.000 andre investorer?

Nordnets indeksfonde har oplevet stor fremgang i antal kunder. Knap 35.000 kunder har på nuværende tidspunkt investeret i én eller flere af de seks mulige fonde i Nordnet Indeksfond-familien. Samlet set har de investeret for 2.000.000.000 kr. Nordnet Indeksfonde kan både handles på dit almindelige depot eller gennem din månedsopsparing. Du kan læse mere om Nordnets månedsopsparing her.

Den 29. juni 2020 tilføjede Nordnet fire nye, globale indeksfonde til familien, og i maj måned 2021 blev det muligt at investere i det seneste skud på stammen: Nordnet Indeksfond Teknologi. Siden lanceringen har fonden haft en god start, og den er allerede oppe med ca. 12 pct., hvilket kan ses i grafen nedenfor. Fonden følger MSCI World Information Technology-indekset, og med fonden får du mulighed for at investere billigt og bredt i de globale tech-aktier.

Kilde: Egen tilvirkning

De fem øvrige fonde i Nordnet Indeksfond-familien har ligeledes haft gode afkast, når vi kigger et års tid tilbage. Fondene har givet et afkast på mellem 19 – 31 pct. over det seneste år.

Kilde: Egen tilvirkning

Er en billig spredning i aktier noget for dig?

I tider som dem vi ser med det nuværende aktiemarked, kan det være en god idé at sprede sine investeringer og ikke have hele porteføljen samlet i én sektor eller ét marked. Med Nordnet Indeksfonde har du mulighed for at vælge det marked, som du passer til din investeringsstrategi og tilmed gøre det med lav omkostning. ÅOP for fondene ligger mellem 0,20 – 0,50 pct.

Vil du eksempelvis gerne investere i Nye Markeder (Emerging Markets), heriblandt de store, kinesiske selskaber, kan du vælge at tilføje Nordnet Indeksfond Nye Markeder til din portefølje. Gennem fonden kan du investere billigt i aktier som Taiwan Semicondoctor, Tencent Holdings, Alibaba og mange flere. Du kan se top 10 og få mere information her.

Du kan også vælge at gøre som de 5.700 investorer, der allerede har investeret i Nordnet Indeksfond Teknologi. Her spreder du din investering i aktier som Apple, Microsoft, NVIDIA og VISA samt andre store selskaber, hvor størstedelen befinder sig i USA.

Det er i sidste ende op til dig, om Nordnet Indeksfonde passer ind i din portefølje. Ovenstående to fonde er blot eksempler, og du skal vælge den eller de indeksfonde, der passer til din strategi og risikovillighed.

Hvor meget kan du spare ved investering i en indeksfond?

Det seneste skud på stammen inden for vores indeksfonde, Nordnet Indeksfond Teknologi, har en ÅOP på 0,5 pct. Sammenlignet med mange aktive investeringsforeninger, der har en ÅOP på mellem 1,5 – 2 pct., ligger fonden altså meget billigt, og forskellen i omkostningerne en stor betydning for dig som investor.

Lad os prøve at tage et eksempel. Du placerer henholdsvis 1 mio. kroner i én indeksfond, hvor du betaler 0,5 pct. i ÅOP, og du placerer samtidigt en investering på 1 mio. kr. i en anden investeringsfond med en ÅOP på 1,5 pct. Med samme investering, hvor meget betyder omkostningerne så for dig?

På kort sigt kan det være svært at tro, at det betyder ret meget, men ligesom at man skal tænke langsigtet med sin investering og sit afkast, skal man også tænke langsigtet med sine omkostninger.

I nedenstående er 1 mio. kr. investeret med et antaget og forventet afkast på 6,5 pct. om året* – fratrukket enten 0,5 pct. eller 1,5 pct. i ÅOP. Som det fremgår i nedenstående graf, vil du efter 10 år have sparet 162.000 kr., og på den lange bane løber det op i mere end 1.4 mio. kr. i forskel. Så omkostningen på dine investeringer har en kæmpe betydning!

*Det årlige afkast afhænger af en lang række faktorer, eksempelvis markedsudviklingen og sammensætningen af din portefølje. På nordnet.dk finder du information om den historiske udvikling af såvel individuelle værdipapirer som indeks. Bemærk, at tidligere afkast ikke er nogen garanti for fremtidige afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi, og der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Med ovenstående graf frisk i erindringen, bør du ligeledes overveje din pensionsopsparing. Betyder det noget for dig, om du har 5.750.000 kr. eller 4.300.000 kr., hvis du skal på pension om 30 år? Vil du gøre som mange andre og selv give din pensionsopsparing de bedste forudsætninger, kan du oprette eller flytte din pensionsopsparing til Nordnet her.

Anm: Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer.
Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning.
Omtalen af de konkrete værdipapirer og investeringer er ikke en anbefaling vedrørende disse, og er ikke et tilbud eller opfordring til tilbud om køb eller salg. Historisk afkast er ingen garanti for et fremtidigt afkast, og investering kan medføre tab.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
18 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Stefan Nielsen
Stefan Nielsen
2021-10-10 20:45

Jeg bruger selv indeksfondene hvor jeg synes det giver mening. Men jeg kunne godt tænke mig at kunne finde en komplet oversigt over hvad der er investeret i, eller bare antallet af selskaber. Lignende fonde Sparindex, eller Danske Invest indeks fonde kan man finde den komplette liste og se antallet.

Hvorfor viser i ikke det, og blot kun de 10 største selskaber?

Rune Jeppesen
Rune Jeppesen
2021-10-11 09:56

Meget interessant. Købes aktierne eller anvendes swap?
Hvis swap hvad indebærer det af risiko?

Daniel
Daniel
2021-10-11 10:12

En ting er omkostninger – noget andet er produktet og produktets risiko. Jeg tænkte, ligesom mange andre, at det var et fint produkt: det trackede et eller andet forudbestemt indeks (som jeg godt kunne lide) til forholdsvis lave løbende omkostninger og ingen kurtage.. Det tænkte jeg var fair – og investerede i det. Men så ændre i lige pludselig produktet med en måneds varsel til et såkaldt “ESG”-indeks, hvor man eksempelvis fjerner hundredevis af virksomheder fra det originale S&P500 med en uklar ESG-begrundelse.. Det er ikke helt det, som man købte ind i 6 eller 12 måneder tidligere.. Det er… Læs mere

Daniel
Daniel
Svar til  Brian Buus Madsen, Nordnet
2021-10-12 09:43

Ja, en måneds varsel er jo ikke noget imponerende – hele din artikel argumenterer jo også ud fra, at man skal “tænke langsigtet”, også mener du selv, at det i orden overfor jeres kunder at give disse en måneds tid til at omlægge deres investeringer ift. en “fornemmelse” I har? Jeg er helt sikkert skræmt væk af den tilgang I har – den udgør en kæmpe risiko. Pointen var også, at I ligesom ikke har nogle track-record for at kunne finde ud af tracke et indeks langsigtede. Jeg kunne også udfra sådanne tilsendte links, som du tilsender nu, se, at… Læs mere

Daniel
Daniel
Svar til  Brian Buus Madsen, Nordnet
2021-10-12 11:12

Du har fuldstændig ret: ESG er i overvejende grad noget individuelt. Så derfor kan man undre sig over, at I/man inkludere sådan nogle subjektive kriterier i et indeksprodukter. Folk ved ikke, hvad der ligger i de forskellige indeks – de hører bare Jer bruge ordene “ESG” og “bæredygtig”. Så er det jo klart, at I får “positive” tilkendegivelser.. Hvis I var transparente omkring, hvad der lå i indekset, så har jeg på fornemmelsen, at folk ville komme med andre tilkendegivelser.. At Facebook er ekskluderet grundet en eller anden subjektiv vurdering fra en amerikansk indeksprovider mens Exxon stadig er med, er… Læs mere

Benjamin
Benjamin
Svar til  Daniel
2021-10-24 01:24

Det er IKKE Nordnet der bestemmer hvem der er ESG egnede og hvem der ikke er. Det burde du som investor da vide. Facebook har en BBB rating, mens virksomheder som Microsoft har en AAA, Alphabet AA, og Apple A. ESG har ikke så meget med bæredygtighed at gøre – selvom journalister uden teknisk viden ofte opfatter det sådan. I så fald burde man gå efter en SRI i stedet for. Der er mere klimavenlighed over den. At Nordnet ændre den til en fond der tager ansvar for vores verden er ikke en skidt ting. Men du tror som udgangspunkt… Læs mere

Erling Krarup
Erling Krarup
2021-10-11 10:27

Jeg synes det er værd at nævne hvordan disse indeksfonde beskattes?Det har jo også indflydelse på udregningen af langsigtet afkast, udover ÅOP.

S.K.
S.K.
2021-10-11 10:33

Hvordan er beskatningen, hvis man køber fondene for frie midler? Er det aktieindkomst? Lagerbeskattet?

Jeg savner jævnligt, at Nordnet skilter tydeligt om produkternes skattemæssige behandling. Det er en helt afgørende information for os investorer, hvordan skattevæsenet placerer produktet i deres system. Uden denne information tager jeg aldrig en købsbeslutning.

peter h
peter h
2021-10-11 12:03

Er disse fonde også egnet til VSO (virksomhedsordningen)?

Kent K Jensen
Kent K Jensen
2021-10-13 08:41

Hvor længe har disse fonde været en mulighed, og hvis det er over et år, kan man så se historikken et sted? 25% afkast har været relativt nemt at opnå det seneste år. Det er mere interessant hvordan fondene klarer sig i det “almindelige” marked 🙂