Spring til hovedindhold

Ny mulighed for langsigtet opsparing til lave omkostninger med Nordnet One

Nu tager vi skridtet videre. Med Nordnet One får du en investeringsløsning, der passer sig selv – og som er velegnet til langsigtet opsparing. Læs mere om tankerne bag og om de tre fonde, du kan vælge.

Nu tager vi skridtet videre. Indtil i dag har Nordnet først og fremmest været kendt for et bredt udbud af aktier, fonde og ETF’er med lave omkostninger. Men vi har manglet det helt rigtige produkt til de mange danskere, som gerne vil have en investeringsløsning, der passer sig selv – og som er velegnet til langsigtet opsparing, herunder ikke mindst pension.

En langsigtet løsning, der passer sig selv

Med lanceringen af Nordnet One får vi nu lige præcis den mulighed på paletten. Nordnet One består af tre blandede fonde, dvs. fonde, der indeholder både aktier og obligationer, og hvor fonden løbende rebalancerer helt automatisk, så du hele tiden har den ønskede fordeling. Fondene findes med tre risikoniveauer, nemlig ”Forsigtig”, ”Balance” og ”Offensiv”. Og sidst, men ikke mindst, så er aktieporteføljen i fondene indeksbaserede, hvilket betyder, at den årlige omkostning kun er på 0,5%. Man kan også sige, at der er kommet et nyt medlem i Nordnets populære familie af indeksfonde, som mere end 80.000 kunder hidtil har investeret i.

Anne Buchardt, landechef i Nordnet Danmark

0,50% i årlige omkostninger

En halv procent i årlige omkostninger er i høj grad konkurrencedygtigt – uanset om du vælger at sammenligne med andre blandede fonde i markedet eller portefølje- og puljeordningerne i de traditionelle banker. Både Børsen og Jyllands-Posten/Finans har omtalt omkostningerne ved bankernes puljeordninger. Se mere om, hvad eksperterne anbefaler her.

Fælles for denne type produkter er, at du får en professionelt sammensat og forvaltet investeringsløsning, og altså ikke selv behøver følge med i markedsudviklingen og foretage løbende tilpasninger af din portefølje. Det er den type investeringsprodukter, som mange danskere foretrækker til deres langsigtede opsparing som fx pension.

En vigtig forskel er omkostningerne. Som beskrevet i et af vores seneste blogindlæg kan du alene ud fra forskellen i omkostninger til de traditionelle bankprodukter med en pensionsopsparing på 500.000 kr. og en månedlig indbetaling på 5.000 kr. opnå en ekstra formue på op til ca. 1,5 mio. kr. efter 30 år. Nordnet One har tre forskellige risikoniveauer, så det forventede afkast vil naturligvis variere alt efter, hvilken fond du vælger. Se, hvad du kan opnå med din egen formue ved at prøve vores beregner.

Vælg det, der passer til dig

Du vil ofte høre argumentet, at de dyre investeringsløsninger er aktivt forvaltede. Dvs. at de i princippet har mulighed for at ”slå markedet”. Det sker sjældent i virkelighedens verden, men hvis du forventer, at de kan levere et merafkast på mere end 1-1,5%-point år efter år, skal du vælge aktiv forvaltning. Et andet argument er, at du typisk får personlig rådgivning i forhold til, hvilken risikoprofil du skal vælge. Med Nordnet One er det dig selv, der vælger en af de tre fonde, ”Forsigtig”, ”Balance” eller ”Offensiv”.

Vi håber, du vil tage godt imod det nye familiemedlem Nordnet One. Vi har glædet os til at kunne præsentere de nye fonde for dig!

Læs meget mere om Nordnet One.

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer.Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
33 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2022-09-03 19:20

Hvad giver det bedste afkast, Nordnet One eller en aktiesparekonto?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-09-06 17:22

Hej Kristian, det spørgsmål er svært at svare på. Nordnet One er tre konkrete investeringsfonde, mens aktiesparekontoen kun er en “kontotype”, hvor du kan investere i enkeltaktier eller såkaldte “aktiebaserede investeringsfonde” – og altså ikke i Nordnet One. Fordelen ved aktiesparekontoen er at dit afkast kun beskattes med 17%, til gengæld har Nordnet One konkurrencedygtige omkostninger sammenlignet med tilsvarende fonde på kun 0,5% årligt. Der er altså for og imod! mvh Anne

Gæst
Gæst
2022-08-28 15:05

Kan man benytte Nordnet One som en slags børneopsparing. Kan man sætte penge ind på den, når man ønsker det, eller skal man lægge sig fast på et bestemt månedligt beløb.
Kan man ændre risikoprofilen, når udbetaligstidspunktet nærmer sig.
Vh Lisbeth

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-08-29 09:53

Hej Lisbeth, Nordnet One består af tre forskellige investeringsfonde – hver med sit risikoniveau. Du kan oprette en “konto for mindreårige” og tilknytte en Månedsopsparing, hvor du selv bestemmer, hvilken fond, der skal investeres i hver måned. Hvis du ønsker at ændre risikoniveauet på et senere tidspunkt, kan du både sælge de fonde der ligger allerede er købt, og ændre den tilknyttede Månedsopsparing, så der fremadrettet bliver købt andre fonde – evt med et lavere risikoniveau. Håber det giver mening – ring evt til vores kundeservice, hvis du har brug for mere detaljeret forklaring. mvh Anne

Gæst
Gæst
2022-08-12 14:27

Lyder besnærende, men faktaarket nævner ikke noget om mix mellem value og growth-aktier, ej heller om den vil investere i defense (våben) – som jeg gerne ser medtaget. Dvs., noget om sektorer. Kan I sige noget om det?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-08-12 14:43

Hej Morten

Aktieandele er ren indeks, så vi over- eller undervægter ikke hverken value eller growth. Aktieandele følger de aktier der ligger i vores Nordnet indeksfonde. Pt. kan du se brancherne via dette link: Nordnet Offensiv DKK – Sammenlign og køb fonde | Nordnet

Da det er ren indeks, så vil defence (våben) ikke fylde noget specielt, så der skal du nok investere selv ved siden af.

Af navne jeg kan nævne vedr. defence er:
SAABRheinmetallRaytheon TechnologiesNorthrop-GrummanLockheep MartinKongsberg GruppenGeneral Dynamics CorporationThalesLeonardoBAE Systems
Ovenstående er blto eksempler og ikke rådgivning og måske du selv kan finde flere.

Gæst
Gæst
2022-08-11 10:40

Hej Nordnet
Jeg synes, det er svært at gennemskue, hvordan man anvender Nordnet One til pensionsopsparing…jeg tænker her, hvis man har en ratepension stående et andet sted, som man overvejer at flytte til Nordnet…jeg har oprettet et pensionsdepot hos jer allerede – vil det så være herfra, at man investerer og så er midlerne låst fuldstændig som i en traditionel pensionsopsparing eller er det mig, der blander forskellige produkter sammen?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-08-11 12:19

Hej Pernille, midlerne i en pensionsordning vil som udgangspunkt altid være låst, indtil den dag du går på pension. Hvis du flytter din ratepension til Nordnet, vælger du selv hvordan pengene investeres undervejs – fx i en af Nordnet One fondene. Du kan altid købe og sælge, som du vil, inden for depotet. Du flytter bedst ordningen ved hjælp af vores flytteguide, som du finder under “flyt pension”. Du får automatisk et nyt depot, da vi herved sikrer at de rigtige betingelser følger med. Når pengene står på depotet, kan du nemt selv investere. Ring gerne til vores kundeservice, hvis… Læs mere

Gæst
Gæst
2022-08-04 12:49

Hej, hvis jeg investere et beløb i Nordnet one og jeg så på et senere tidspunkt gerne vil have pengene udbetalt, har det så nogen omkostninger for mig at få pengene igen?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-08-04 17:09

Hej Emilie, nej der er ikke nogen omkostninger. Du betaler nemlig ikke kurtage, hverken når du køber eller sælger Nordnet One-fondene, så det er udelukkende et spørgsmål om, hvordan kursen har udviklet sig! mvh Anne

Gæst
Gæst
2022-06-20 16:33

Det ser ud til at opdateringen af indre værdi på jeres nye fonde er noget uregelmæssig.
Er det meningen at disse skal opdateres dagligt, eller hvad har i tænkt?
Nordnet Offensiv og Balance er sidst opdateret 14/6

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-06-20 16:56

Hej Kim

Som udgangspunkt kommer der daglig opdatering på alle Nordnet One løsningerne, dog kan vi ikke opdatere hvis helligdage osv., så der vil være dage hvor indre værdi ikke er opdateret ligesom med vores andre Nordnet indeksfonde.

Fx er der en helligdag i USA idag 20. Juni 2022.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-06-22 14:46

Hej Brian,
tak for svaret.
Opfølgende spørgsmål – den graf der vises for eksempelvis Offensiv er opdateret per 15. juni – vi skriver den 22. juni nu. Da jeg stillede mit oprindelige spørgsmål var opdateringen sket 14. juni.

Den burde vel være opdateret med data for 16-17 og reelt 21. juni i dag. Det ville undre at værdien skulle være uændret i de dage..

Kan man forvente fremadrettet, at også grafer opdateres dagligt?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-06-27 15:37

Hej Kim Opdateringen af fondenes indre værdi, eller NAV, skal som udgangspunkt ske på daglig basis, typisk med omtrent 2 dages forsinkelse, dog med forbehold for diverse helligdage. Du kan finde fondenes handelskalender via siden her: https://nordnetab.com/funds/events/trading-calender/ Jeg kan dog godt forstå din undren over udviklingen i grafen for fondene, hvor det lader til, at der desværre er forsinkelse på i forhold til opdatering af dataen. For Nordnet Offensiv DKK, viser grafen på nuværende tidspunkt d. 21 juni som værende seneste kursopdatering. Dog bliver man øverst på fondens side oplyst, at seneste NAV er 93,93 og kursdatoen er d. 22.6.2022.… Læs mere

Gæst
Gæst
2022-06-09 16:46

Hej Nordnet. Er Fonden godkendt til investeringer med VSO midler?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-06-10 07:26

Hej Thomas. Alle 3 fonde er akk. og lagerbeskattet, så de kan godt anvendes til VSO midler

Gæst
Gæst
2022-06-08 15:53

starter jeg en opsparing, hvornår kan jeg så gå ind og sælge papirerne

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-06-08 21:54

Hej Bodil

Hvis du starter en Månedsopsparing, så kan du altid sælge igen. Værdipapirerne kommer efter nogle dage ind på dit depot og kan derefter sælges igen uden kurtage.

Gæst
Gæst
2022-06-08 15:16

Falder Nordnet One løsningen under hvad der også kaldes for “robo advisor”?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-06-08 21:53

Hej Michael

Nordnet One er ikke rådgivning, som mange roboadvisor er, men selve grundprincipperne er det samme med spredning i aktier og obligationer og automatisk rebalancering.

I Nordnet One skal du selv vælge risikoen, men så er de også noget billigere end roboadvisor

Gæst
Gæst
2022-06-08 14:56

Hvordan kan man se regionen/sektor/beholdning i fonden?
Antal af værdipapirer og lign

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-06-08 21:51

Hej Stefan

Data kommer til at fremgå på de enkelte produkt sider fra imorgen.

Gæst
Gæst
2022-06-08 14:00

Jeg har prøvet at købe Nordnet Offensiv på min aktieparekonto, men det ser ikke ud til at være muligt. Burde det ikke være det?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-06-08 14:13

Hej Jørgen
Det er desværre ikke muligt, at handle Nordnet One fondene på sin aktiesparekonto.
Med en aktiesparekonto kan du investere i danske og udenlandske aktier samt en række aktiebaserede investeringsforeninger og ETF’er.
Vær opmærksom på, at værdipapirerne generelt skal være noteret på et reguleret marked eller en multilateral handelsfaciliet (MTF).
Mvh
Sean

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-06-08 14:37

Hej Jørgen

Man kan desværre ikke købe Nordnet One Offensiv til en aktiesparekonto, fordi det udelukkende skal være aktier. Der kan du istedet købe en aktiebaseret investeringsforening eller andre aktier

Gæst
Gæst
2022-06-08 10:50

Dejligt med nye muligheder. Hvordan er fondene klassificeret i forhold til beskatning – er det udbyttebetalende og dermed beskattet ved salg eller er det akkumulerende og bliver dermed lagerbeskattet som ETF?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-06-08 12:53

Hej Mads
Fondene i Nordnet One er akkumulerende og beskattes efter lagerprincippet som kapitalindkomst. De kan derfor anvendes til private, pensioner og virksomheder. Al indberetning til Skattestyrelsen bliver automatisk foretaget af Nordnet.
Mvh
Sean