Spring til hovedindhold

Ny mulighed for langsigtet opsparing til lave omkostninger med Nordnet One

Nu tager vi skridtet videre. Med Nordnet One får du en investeringsløsning, der passer sig selv – og som er velegnet til langsigtet opsparing. Læs mere om tankerne bag og om de tre fonde, du kan vælge.

Nu tager vi skridtet videre. Indtil i dag har Nordnet først og fremmest været kendt for et bredt udbud af aktier, fonde og ETF’er med lave omkostninger. Men vi har manglet det helt rigtige produkt til de mange danskere, som gerne vil have en investeringsløsning, der passer sig selv – og som er velegnet til langsigtet opsparing, herunder ikke mindst pension.

En langsigtet løsning, der passer sig selv

Med lanceringen af Nordnet One får vi nu lige præcis den mulighed på paletten. Nordnet One består af tre blandede fonde, dvs. fonde, der indeholder både aktier og obligationer, og hvor fonden løbende rebalancerer helt automatisk, så du hele tiden har den ønskede fordeling. Fondene findes med tre risikoniveauer, nemlig ”Forsigtig”, ”Balance” og ”Offensiv”. Og sidst, men ikke mindst, så er aktieporteføljen i fondene indeksbaserede, hvilket betyder, at den årlige omkostning kun er på 0,5%. Man kan også sige, at der er kommet et nyt medlem i Nordnets populære familie af indeksfonde, som mere end 80.000 kunder hidtil har investeret i.

Anne Buchardt, landechef i Nordnet Danmark

0,50% i årlige omkostninger

En halv procent i årlige omkostninger er i høj grad konkurrencedygtigt – uanset om du vælger at sammenligne med andre blandede fonde i markedet eller portefølje- og puljeordningerne i de traditionelle banker. Både Børsen og Jyllands-Posten/Finans har omtalt omkostningerne ved bankernes puljeordninger. Se mere om, hvad eksperterne anbefaler her.

Fælles for denne type produkter er, at du får en professionelt sammensat og forvaltet investeringsløsning, og altså ikke selv behøver følge med i markedsudviklingen og foretage løbende tilpasninger af din portefølje. Det er den type investeringsprodukter, som mange danskere foretrækker til deres langsigtede opsparing som fx pension.

En vigtig forskel er omkostningerne. Som beskrevet i et af vores seneste blogindlæg kan du alene ud fra forskellen i omkostninger til de traditionelle bankprodukter med en pensionsopsparing på 500.000 kr. og en månedlig indbetaling på 5.000 kr. opnå en ekstra formue på op til ca. 1,5 mio. kr. efter 30 år. Nordnet One har tre forskellige risikoniveauer, så det forventede afkast vil naturligvis variere alt efter, hvilken fond du vælger. Se, hvad du kan opnå med din egen formue ved at prøve vores beregner.

Vælg det, der passer til dig

Du vil ofte høre argumentet, at de dyre investeringsløsninger er aktivt forvaltede. Dvs. at de i princippet har mulighed for at ”slå markedet”. Det sker sjældent i virkelighedens verden, men hvis du forventer, at de kan levere et merafkast på mere end 1-1,5%-point år efter år, skal du vælge aktiv forvaltning. Et andet argument er, at du typisk får personlig rådgivning i forhold til, hvilken risikoprofil du skal vælge. Med Nordnet One er det dig selv, der vælger en af de tre fonde, ”Forsigtig”, ”Balance” eller ”Offensiv”.

Vi håber, du vil tage godt imod det nye familiemedlem Nordnet One. Vi har glædet os til at kunne præsentere de nye fonde for dig!

Læs meget mere om Nordnet One.

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer.Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
33 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Henrik Jensen
Henrik Jensen
2022-06-08 08:54

Lidt trist at i tager forbehold for handelsomkostninger, gebyrer, valutakurser og beskatning i et eller andet omfang i jeres beregninger. Man ender jo absolut ikke med at sidde tilbage med det beløb jeres beregner viser.

Brian Buus Madsen
Svar til  Henrik Jensen
2022-06-08 09:27

Hej Henrik. De 1,5 mio. DKK ekstra er lavet ud fra følgende beregning: Startformue: 500.000 Månedlig indskud: 5.000 Tid: 30 år Afkast efter skat: 6% i det ene tilfælde og 5% i det andet eksempel. Forskel i 6% kontra 5% er de sparet omkostninger på 1%. Ide med beregner er så, at man kan indsætte egne tal, for det bliver mere personligt. Hvis man vælger Nordnet One forsigtig og Balance, så må man forvente, at forventet afkast er noget mindre, men stadig er det forskel i omkostninger der gør forskel i formue på lang sigt. Hvis du istedet bruger forskellen… Læs mere

Maiken
Maiken
2022-06-08 10:04

Vil det være en god idé at starte en Nordnet One til mine drenge på 14 og 17år. Med fast mdr indskud. Eller er det andre bedre løsninger? (Langsigtet)

Maiken
Maiken
Svar til  Maiken
2022-06-08 10:05

Skal de selv oprette sig, eller gør jeg det?

Brian Madsen
Svar til  Maiken
2022-06-08 13:39

Hej Maiken. Der skal oprettes et depot til mindreårige. Følg dette link:https://www.nordnet.dk/dk/tjenester/kontotyper/opsparing-til-born

Brian Buus Madsen
Svar til  Maiken
2022-06-08 10:58

Hej Maiken. Det ene udelukker ikke det andet. Du kan sagtens investere for startbeløb og efterfølgende indsætte penge via Månedsopsparing hver måned.

Angående investering til børn er de oplagte, fordi de ofte kan bruges deres frikort, så lagerbeskatning og kapitalindkomst er fint der.

Om der er bedre løsninger er jo en smagssag, men jeg mener Nordnet One er oplagte til langsigtet opsparinger med blanding af aktier og obligationer til fair omkostninger

Mads
Mads
2022-06-08 10:50

Dejligt med nye muligheder. Hvordan er fondene klassificeret i forhold til beskatning – er det udbyttebetalende og dermed beskattet ved salg eller er det akkumulerende og bliver dermed lagerbeskattet som ETF?

Sean Jensen
Sean Jensen
Svar til  Mads
2022-06-08 12:53

Hej Mads
Fondene i Nordnet One er akkumulerende og beskattes efter lagerprincippet som kapitalindkomst. De kan derfor anvendes til private, pensioner og virksomheder. Al indberetning til Skattestyrelsen bliver automatisk foretaget af Nordnet.
Mvh
Sean

Jørgen Abrahamsen
Jørgen Abrahamsen
2022-06-08 14:00

Jeg har prøvet at købe Nordnet Offensiv på min aktieparekonto, men det ser ikke ud til at være muligt. Burde det ikke være det?

Sean Jensen
Sean Jensen
Svar til  Jørgen Abrahamsen
2022-06-08 14:13

Hej Jørgen
Det er desværre ikke muligt, at handle Nordnet One fondene på sin aktiesparekonto.
Med en aktiesparekonto kan du investere i danske og udenlandske aktier samt en række aktiebaserede investeringsforeninger og ETF’er.
Vær opmærksom på, at værdipapirerne generelt skal være noteret på et reguleret marked eller en multilateral handelsfaciliet (MTF).
Mvh
Sean

Brian Buus Madsen
Svar til  Jørgen Abrahamsen
2022-06-08 14:37

Hej Jørgen

Man kan desværre ikke købe Nordnet One Offensiv til en aktiesparekonto, fordi det udelukkende skal være aktier. Der kan du istedet købe en aktiebaseret investeringsforening eller andre aktier

Stefan
Stefan
2022-06-08 14:56

Hvordan kan man se regionen/sektor/beholdning i fonden?
Antal af værdipapirer og lign

Brian Madsen
Svar til  Stefan
2022-06-08 21:51

Hej Stefan

Data kommer til at fremgå på de enkelte produkt sider fra imorgen.

Michael
Michael
2022-06-08 15:16

Falder Nordnet One løsningen under hvad der også kaldes for “robo advisor”?

Brian Madsen
Svar til  Michael
2022-06-08 21:53

Hej Michael

Nordnet One er ikke rådgivning, som mange roboadvisor er, men selve grundprincipperne er det samme med spredning i aktier og obligationer og automatisk rebalancering.

I Nordnet One skal du selv vælge risikoen, men så er de også noget billigere end roboadvisor

Bodil Aagaard
Bodil Aagaard
2022-06-08 15:53

starter jeg en opsparing, hvornår kan jeg så gå ind og sælge papirerne

Brian Madsen
Svar til  Bodil Aagaard
2022-06-08 21:54

Hej Bodil

Hvis du starter en Månedsopsparing, så kan du altid sælge igen. Værdipapirerne kommer efter nogle dage ind på dit depot og kan derefter sælges igen uden kurtage.

Thomas Clausen
Thomas Clausen
2022-06-09 16:46

Hej Nordnet. Er Fonden godkendt til investeringer med VSO midler?

Brian Madsen
Svar til  Thomas Clausen
2022-06-10 07:26

Hej Thomas. Alle 3 fonde er akk. og lagerbeskattet, så de kan godt anvendes til VSO midler

Kim Boesen
Kim Boesen
2022-06-20 16:33

Det ser ud til at opdateringen af indre værdi på jeres nye fonde er noget uregelmæssig.
Er det meningen at disse skal opdateres dagligt, eller hvad har i tænkt?
Nordnet Offensiv og Balance er sidst opdateret 14/6

Brian Madsen
Svar til  Kim Boesen
2022-06-20 16:56

Hej Kim

Som udgangspunkt kommer der daglig opdatering på alle Nordnet One løsningerne, dog kan vi ikke opdatere hvis helligdage osv., så der vil være dage hvor indre værdi ikke er opdateret ligesom med vores andre Nordnet indeksfonde.

Fx er der en helligdag i USA idag 20. Juni 2022.

Kim Boesen
Kim Boesen
Svar til  Brian Madsen
2022-06-22 14:46

Hej Brian,
tak for svaret.
Opfølgende spørgsmål – den graf der vises for eksempelvis Offensiv er opdateret per 15. juni – vi skriver den 22. juni nu. Da jeg stillede mit oprindelige spørgsmål var opdateringen sket 14. juni.

Den burde vel være opdateret med data for 16-17 og reelt 21. juni i dag. Det ville undre at værdien skulle være uændret i de dage..

Kan man forvente fremadrettet, at også grafer opdateres dagligt?

Sean Jensen
Sean Jensen
Svar til  Kim Boesen
2022-06-27 15:37

Hej Kim Opdateringen af fondenes indre værdi, eller NAV, skal som udgangspunkt ske på daglig basis, typisk med omtrent 2 dages forsinkelse, dog med forbehold for diverse helligdage. Du kan finde fondenes handelskalender via siden her: https://nordnetab.com/funds/events/trading-calender/ Jeg kan dog godt forstå din undren over udviklingen i grafen for fondene, hvor det lader til, at der desværre er forsinkelse på i forhold til opdatering af dataen. For Nordnet Offensiv DKK, viser grafen på nuværende tidspunkt d. 21 juni som værende seneste kursopdatering. Dog bliver man øverst på fondens side oplyst, at seneste NAV er 93,93 og kursdatoen er d. 22.6.2022.… Læs mere

Emilie
Emilie
2022-08-04 12:49

Hej, hvis jeg investere et beløb i Nordnet one og jeg så på et senere tidspunkt gerne vil have pengene udbetalt, har det så nogen omkostninger for mig at få pengene igen?

Pernille Holst Myers
Pernille Holst Myers
2022-08-11 10:40

Hej Nordnet
Jeg synes, det er svært at gennemskue, hvordan man anvender Nordnet One til pensionsopsparing…jeg tænker her, hvis man har en ratepension stående et andet sted, som man overvejer at flytte til Nordnet…jeg har oprettet et pensionsdepot hos jer allerede – vil det så være herfra, at man investerer og så er midlerne låst fuldstændig som i en traditionel pensionsopsparing eller er det mig, der blander forskellige produkter sammen?

Morten
Morten
2022-08-12 14:27

Lyder besnærende, men faktaarket nævner ikke noget om mix mellem value og growth-aktier, ej heller om den vil investere i defense (våben) – som jeg gerne ser medtaget. Dvs., noget om sektorer. Kan I sige noget om det?

Brian Buus Madsen
Svar til  Morten
2022-08-12 14:43

Hej Morten Aktieandele er ren indeks, så vi over- eller undervægter ikke hverken value eller growth. Aktieandele følger de aktier der ligger i vores Nordnet indeksfonde. Pt. kan du se brancherne via dette link: Nordnet Offensiv DKK – Sammenlign og køb fonde | Nordnet Da det er ren indeks, så vil defence (våben) ikke fylde noget specielt, så der skal du nok investere selv ved siden af. Af navne jeg kan nævne vedr. defence er: SAAB Rheinmetall Raytheon Technologies Northrop-Grumman Lockheep Martin Kongsberg Gruppen General Dynamics Corporation Thales Leonardo BAE Systems Ovenstående er blto eksempler og ikke rådgivning og måske… Læs mere