Spring til hovedindhold

Private købte Vestas-aktier på udsalg

Vestas befæstede desværre sin position som årets taber i C20-indekset med et kursfald på yderligere 17% i oktober måned, og dermed er 46% af børsværdien forsvundet i 2010. Ifølge handelsstatistikken fra oktober måned har det store kursfald dog ikke skræmt de private investorer, som i takt med kursfaldet har øget indkøbene. Alene i september og oktober måned har Nordnets private investorer nettokøbt for 100 mio. kr.

For hele oktober måned, var det udlandet som solgte, og de private danske investorer som købte Vestas aktier. Vi er sikkert mange, der uden de helt store analyser, føler at Vestas-aktien nu er billig, og at bunden forhåbentlig er nået. Og når man samtidigt kan læse at børsværdien for Pandora nu er større end Vestas, er det måske ikke så mærkeligt, at mange lader sig lokke af billige Vestas-aktier. Men man skal være opmærksom på, at usikkerheden og dermed risikoen i Vestas er meget høj for tiden, og selvom Vestas allerede er faldet næsten 50% i år, er det ingen garanti for at kursfaldet ikke fortsætter.

Det er naturligvis udmærket at have is i maven, og ikke panik-sælge sine Vestas aktier. Men samtidigt skal man heller ikke gribe faldende knive…

Du kan læse mere om Vestas i Thorleifs blog-indlæg Hvem er vinderen i vindmøllebranchen , hvor mange har kommenteret fremtidsudsigterne for Vestas.

Private Nordnet-kunder købte Vestas-aktier for 63,9 mio. kr.

Nordnets private investorer nettokøbte aktier i oktober måned for 17,4 mio. kr., og det var dermed anden måned i træk med nettokøb. De største nettokøb i oktober måned blev gennemført i Vestas og Tryg med henholdsvis 63,9 mio. kr. og 15,0 mio. kr. De største nettosalg blev gennemført i Mærsk B og FLSmidth & Co med henholdsvis 18,3 mio. kr. og 18,2 mio. kr.

Nordnets kunders største nettokøb og nettosalg i oktober måned:

Største nettokøb/mio. kr.   Største nettosalg/mio. kr.  
1 VESTAS 63,9 1 MÆRSK B -18,3
2 TRYG 15,0 2 FLSMIDTH & CO. -18,2
3 D/S NORDEN 11,2 3 DANSKE BANK -16,4
4 DSV   9,7 4 NOVO NORDISK B -11,7
5 CARLSBERG B   7,3 5 PANDORA   -6,5
Max Gandrup
Senior Product Advisor (landechef Danmark 2002-2016)

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer