Spring til hovedindhold

Skal du have en bid af digitaliseringen?

Ordet digitalisering er noget, vi tit hører komme ud over en politikers læber. Ikke desto mindre er vores samfund under en kæmpe udvikling – en udvikling som bl.a. er drevet af digitale løsninger. Netop i Danmark er vi kommet ekstremt langt med digitaliseringen.

Indekset over den digitale økonomi og det digitale samfund (DESI) for 2020 viser, at Danmark er i top tre sammen med Finland og Sverige. Du kan læse mere om dette her. Der er mange steder i den offentlige forvaltning i Verden, hvor man fortsat benytter blæk og papir til administration, samt meget administration håndbæres. Skal resten af EU og det globale samfund igennem den samme digitalisering, som vi nyder i Skandinavien, herunder Danmark? Meget kunne tyde på det…

Der er mange danske virksomheder, som tilbyder forskellige SaaS (Software as a Service) løsninger til det offentlige og private. Det er selskaber, hvis markedsværdi er vokset eksplosivt over de sidste tre år.

Her er 4 eksempler på de lidt større selskaber, men der findes også mange andre på First North:

cBrain A/S

Leverer IT-løsninger til optimering af processer og arbejdsgange. Deres løsninger omfatter dokumentbehandling, e-forvaltning, forretningsadministration, betjening og administration af samfund samt administration af arbejdsgange. De udvikler og leverer løsninger baseret på standardprodukterne F2 og M4, som gennem konfiguration og modellering, kan støtte alle professionelle processer. De har i skrivende stund en markedsværdi på ca. 6,3 mia. kroner. Deres børsværdi er de sidste tre år vokset med over 700 procent. De leverer løsninger til Danmark, Tyskland, Sydamerika, UAE, UK og USA.

Netcompany Group A/S

Er et informationsteknologiselskab. Virksomheden er engageret i at levere forretningskritiske IT-løsninger til store offentlige og private kunder, og støtter dem i deres digitale transformationsrejser. De genererer størst omsætning fra det offentlige segment. Virksomheden servicerer økonomi, Regering, Fremstilling og teknik, Kommuner, Detailhandel og handel, Servicevirksomheder, Telekommunikation og medier, Energi og forsyningsselskaber m.fl. Geografisk set, kommer størstedelen af deres indtægter fra Danmark. De er et Danmarks største IT-selskaber, og har i skrivende stund en markedsværdi på ca. 38 mia. kroner. Aktionærerne har over de sidste tre år, haft et samlet afkast

på ca. 230 procent.

Penneo A/S

Er et nyere dansk SaaS-selskab, som blevet noteret på børsen i 2020 til tegningskursen 11,06 DKK pr. aktie og handles i dag til ca. 42,50 DKK pr. aktie, hvilket giver Penneo en markedsværdi på ca. 1,1 mia. kroner.

De har specialiseret sig i revisionsfirmaers arbejdsgange for at øge deres effektivitet, sænke deres driftsomkostninger, styrke deres niveau for efterlevelse af retningslinjer og give deres kunder en digital brugeroplevelse. Virksomhedens software aflaster manuelle og bureaukratiske opgaver for revisorerne i regnskabsaflæggelsesprocessen. Regnskabsperioden er oftest den mest hektiske periode for revisorerne, og netop her kan Penneo hjælpe med at aflaste dem. Nogle af Penneos største kunder er bl.a. EY, Deloitte, KPMG og PwC – også er kendt som ”The Big Four”.

Trifork Holding AG

Trifork Holding AG er en international IT-gruppe med fokus på udvikling af innovative softwareløsninger. Virksomheden stræber efter at være på forkant med digital innovation. De fokuserer på tre vertikale forretningsområder, nemlig Digital Health, FinTech og Smart Buildings, samt tre horisontale områder såsom Cloud Operations, Cyber Protection og Smart Enterprise. Trifork er derfor en full-service IT leverandør og et end-to-end software selskab. De har enheder der opererer fra mange steder i hele verden og mange små lokale og selvdrevende teams. De har en markedsværdi på ca. 3,5 mia. kroner.

Selskabet blev noteret her i 2021, efter de blev af-noteret tilbage i 2014.

Ud over de danske selskaber, er der de store kendte amerikanske selskaber. Her kan bl.a. nævnes Microsoft, Apple og Adobe, som udbyder en række forskellige IT-løsninger og cloud-faciliteter.

IT og digitalisering bliver en større og større del af vores hverdag. Alt fra selvangivelser, betalinger, kommunikation, administration, underholdning osv. bliver digitaliseret. Der er mange udbydere af digitale løsninger og services og der kommer flere og flere til. Som investor skal man være opmærksom på, at selskaberne har oplevet en voldsom værdistigning, og derfor kan den nuværende værdiansættelse anses som høj.

Det er vigtigt at understrege, at dette IKKE er en anbefaling om at købe de nævnte aktier, da risikoen er høj. Som investor er det som altid vigtigt, selv at vurdere sine investeringer ud fra personlige forhold og strategi.

Enkeltaktier:

Eksempler på ETF’ere, hvor du får en eksponering i digitaliseringen:

iShares Digitalisation UCITS ETF USD (Acc)
iShares S&P 500 Information Technology Sector UCITS ETF USD (Acc)
HANetf Digital Infrastructure and Connectivity UCITS ETF
Lyxor MSCI Digital Economy ESG Filtered (DR) UCITS ETF – Acc

Anm: Ovenstående er ikke en anbefaling om at købe eller sælge værdipapirer.
Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Artiklen/blogindlægget udgør således, ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning.
Omtalen af de konkrete værdipapirer og investeringer er ikke en anbefaling vedrørende disse og er ikke et tilbud eller opfordring til tilbud om køb eller salg. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast, og investering kan medføre tab.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer