Spring til hovedindhold

Så meget kan du spare på at flytte udenlandske aktier til os

Har du udenlandske aktier som fx Apple, Tesla eller Microsoft stående på et aktiedepot hos din bank? Hvis ja, så betaler du sikkert et årligt depotgebyr for at have dem ”parkeret” der. Hvis du hellere vil “parkere” dine aktier gratis, skal du overveje at flytte dem til Nordnet. Hos Nordnet betaler du nemlig slet ikke depotgebyr.

Blogindlægget blev først udgivet 19. oktober 2022. Det er revideret pr. 25. august 2023.

Har du udenlandske aktier som fx Apple, Tesla eller Microsoft stående på et aktiedepot hos din bank? Hvis ja, så betaler du sikkert et årligt depotgebyr for at have dem ”parkeret” der. Hvis du synes, det er skønt at betale p-afgift på dine udenlandske aktier, skal du ikke læse videre. Men hvis du er nysgerrig og hellere vil ”parkere” dine aktier gratis, skal du overveje at flytte dem til Nordnet. Hos Nordnet betaler du nemlig slet ikke depotgebyr.

Sådan flytter man aktier
Aktier og andre værdipapirer, som står på et depot kan flyttes, hvis du laver en digital overførselsanmodning. Når anmodningen er skrevet under med MitID/NemID, kan overførslen gå i gang. Det tager typisk mellem en og fire uger at flytte aktierne, afhængig af hvor hurtigt din bank reagerer. Læs mere her.

Spar på parkeringsafgiften = depotgebyret

Eksempel: Det kan du spare, hvis du har udenlandske aktier for 500.000 kr. hos en bank

På 10 år løber det alligevel op i 15.000 kr., som du betaler i ren parkeringsafgift for blot at have dine aktier stående stille hos banken. Uden at foretage dig andet.

Spar på handelsomkostningerne

Udover opbevaringsgebyret, er kurtagen ofte markant højere, når du køber og sælger udenlandske aktier hos traditionelle banker.

Eksempel på besparelse ved handler i udenlandske aktier:

BankNordnet
Kurtagesatser0,5%0,15%

Vi antager af valutaomkostninger er ens, så det er IKKE med i eksemplet.

10 handler årligt à 50.000 DKK:

Besparelse år 1: 0,35 * (10*50.000) = 1.750 DKK

Besparelse på 10 år: 17.500 DKK Samlet besparelse på udenlandske aktier efter 10 år = 15.000 + 17.500 = 32.500 DKK

Er du nysgerrig på hvilke andre omkostninger du evt. kan spare hos Nordnet, så læs mere i denne artikel på vores blog om gebyrer her.

Forbrugerrådet Tænk anbefaler Nordnet på grund af lave omkostninger

Forbrugerrådet Tænk har lavet en undersøgelse af, hvilken digital investeringsplatform, der giver dig mest for pengene. Og her er Nordnet med helt i toppen, og bliver tildelt hæderen ”Tænk Anbefaler”. Det er fordi, Forbrugerrådet Tænk ved, at omkostningerne ved en investering er en af de parametre, der har direkte indflydelse på dit afkast.

Læs mere om anbefalingen her.

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer.Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
6 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2022-11-27 19:32

Kan man flytte en aktie fra bank til Nordnet?

Gæst
Gæst
2022-11-25 10:55

Jeres eksempel tager ikke højde for jeres minimumskurtage. I jeres eksempel med en handel for DKK 50.000 vil det give et beløb i USD på 6.993 med en kurs USD/DKK på 7,15. Med en minimumskurtage på USD 13, så bliver kurtagen = 0,1859%.

Gæst
Gæst
2022-11-24 18:12

Mine u-fonds er knyttet til dyre pensionsordninger i banken (kapitalpension og rate uden indbetalinger) – kan jeg flytte disse ordninger til jer uden ændringer i udbetailingsvilkår?

Gæst
Gæst
2022-11-24 16:52

Flot man kan spare depotgebyr hos Nordnet 🙂
Men jeres kurtage på Tyske & Amerikanske aktier, er ALT for høje i forhold til jeres konkurrenter 🙁
Det betyder en del om man betaler 0,1 eller 0,15% pr handel 🙁

Gæst
Gæst
2022-10-21 08:15

Jeg forsøgte at flytte mine Siemens Gamesa aktier til Nordnet, men svaret var at I ikke accepterede spanske aktier. Hvordan kan det være?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-10-21 14:31

Hej Carina
Hos Nordnet tilbyder vi handel på børserne i en lang række lande, herunder hele Norden, USA, Canada, Tyskland, England og række af Euronext landene. Dog tilbyder vi ikke handel i Spanien, og kan ligeledes heller ikke tilbyde at få overført aktier ind fra Spanien.
Rigtig god dag.
Mvh
Sean Jensen