Spring til hovedindhold

1 milliard kroner i Nordnets indeksfonde = Indeksinvestering er populært!

Mange investorer er blevet markant mere opmærksomme på, hvad de betaler i omkostninger, når de investerer. Det gælder både investering i enkeltaktier, ETF’er og investeringsfonde. Hos Nordnet har vi stor fokus på at have en åben platform med et bredt udvalg af investeringsmuligheder og lave omkostninger. Samtidig har vi heller ikke eksempelvis et depotgebyr for at ligge med udenlandske ETF’er eller aktier.

Derfor er det heller ikke overraskende, at vi ser flere og flere kunder, der investerer i billige indeksfonde og ETF’er. Siden 2019 er antallet af kunder med investeringer i ETF’er for eksempel steget med 362%. Og i 2020 var den hurtigst voksende indeksinvestering Nordnets egen indeksfond-familie på trods af, at den først blev lanceret i juli måned.

Nordnets indeksfonde

De nye indeksfondes succes kommer ikke helt bag på os. De fire nye udenlandske indeksfonde har meget lave omkostninger på mellem 0,3%-0,4% i ÅOP, mens den danske indeksfond har en endnu lavere årlig omkostning på 0,2% i ÅOP. Derudover har Nordnets indeksfonde den fordel, at der ikke skal betales kurtage ved køb og salg, og at de handler i danske kroner, hvilket gør dem særdeles attraktive i forhold til de danske investeringsforeninger på markedet. I forhold til ETF’er er Nordnets indeksfonde også attraktive, selvom ÅOP i visse tilfælde er lidt højere, fordi man ved køb af en ETF typisk også betaler kurtage og valutaveksling. At de nye indeksfonde falder godt ind i trenden mod lavere investeringsomkostninger blandt vores kunder, kan vi ikke mindst se ved, at den samlede investering i fondene nu har nået en milliard kroner!

Paletten af Nordnets egne indeksfonde består altså nu af fem afdelinger.

Formue DKKÅOP
Nordnet Indeksfond Danmark610 mio.0,2 %
Nordnet Indeksfond Global105 mio.0,3 %
Nordnet Indeksfond Europa80 mio.0,3 %
Nordnet Indeksfond USA70 mio.0,3 %
Nordnet Indeksfond Nye Markeder135 mio.0,4 %

Afkast på de fem fonde siden lancering af de fire udenlandske i juli 2020:

Investeringsforeninger

Hos Nordnet har vi 280 danske investeringsforeninger, som er tilgængelige for online handel. Heraf er der 34 indeksbaserede afdelinger, og to af disse afdelinger har fem stjerner hos Morningstar. De to indeksafdelinger med fem stjerner er Sparindex DJSI World og Sparindex Mellem Risiko.

Hvis vi kaster blikket på de aktive investeringsforeninger, hvor omkostningerne er noget højere, så er der dog også en del af dem, der gør det super godt. 38 af de aktive investeringsforeninger har fem stjerner hos Morningstar, hvilket tyder på, at de rent faktisk har slået deres benchmark igennem en længere periode efter omkostninger.

Hvis man ser på en bred global aktiv investeringsforening, som har gjort det godt igennem mange år, så er C Worldvide Globale Aktier et godt eksempel på dette. I syv ud af de sidste 10 år har den formået at slå sit benchmark, men som nedenstående tabel viser, så havde den et svært 2016 blandt andet som følge af en stor overvægt i Novo.

Afkast sidste 10 år på C Worldvide Globale Aktier

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast, men man kan altså ikke blot konkludere, at indeksfonde altid er bedst, fordi de er billigst. En mulighed kunne også være at kombinere både passive og aktive fonde med enkeltaktier i porteføljen.

Hvis du savner inspiration til at finde præcis de fonde, der matcher dine behov bedst, så prøv vores screener her. Screeneren giver dig en unik mulighed for at søge på forskellige parametre som for eksempel højeste afkast, omkostninger, bæredygtighed, Morningstar rating og meget andet.

Vi har også lavet en temaside, som hjælper dig lidt på vej med forskellige kategorier af investeringsforeninger. Tjek siden ud her.

ETF-univers

Vi har 1.155 ETF’er på vores platform, som er tilgængelige for online handel. Investorerne hos Nordnet bruger ofte ETF’er til den brede, billige og lidt mere langsigtede eksponering mod globale aktiemarkeder og til temainvesteringer som for eksempel grønne aktier, bæredygtighed eller innovation.

Eksempler på nogle af de største beholdninger:

Antal investorer i Nordnet
iShares Core MSCI World4.538
iShares Global Clean Energy12.953
iShares Core S&P 5003.238
iShares Core MSCI EM IMI2.744
iShares Automation & Robotics2.878
iShares Electric Vehicles and Driving1.977
Ishares Healthcare Innovation1.757

Hvis du gerne vil udforske ETF-universet, så brug vores ETF-screener eller besøg vores temaside.

Hvad skal jeg så vælge?

Desværre er det ikke så enkelt, at du altid blot kan vælge en billig indeksinvestering og så ikke gøre mere. Investeringsuniverset er bredt, og hvad der er det rigtige valg, afhænger ikke mindst af temperament, risikovillighed og præferencer.

Men der er ingen tvivl om. at indeksinvestering er kommet for at blive og kan være en super byggeklods til din samlede investeringsstrategi.

Anm: Ovenstående er ikke en anbefaling om at købe eller sælge værdipapirer.Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Artiklen/blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Omtalen af de konkrete værdipapirer og investeringer er ikke en anbefaling vedrørende disse og er ikke tilbud eller opfordring til tilbud om køb eller salg.Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast, og investering kan påføre tab.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer