Spring til hovedindhold

10 selskaber som optager private investorer

  1. 2020 har været et omtumlet år for SAS. Selskabet er blevet rekapitaliseret og har fået sikret den kortsigtede fremtid. Samtidig har Danmark/Sverige klart signaleret, at de i et meget stort omfang er villige til at sikre den kritiske infrastruktur. SAS’ økonomi er presset, og 2020/2021 vil byde på et bragende underskud. Det ved, eller burde investorerne vide og have indstillet sig på. Men har de det?
  2. 2020 skulle være et overgangens år for Danske Bank. Det skete ikke, og banken blev igen hjemsøgt af flere dårlige sager. Aktien klarede sig fornuftigt i slutningen af 2020, men det skyldes ikke selskabsspecifikke årsager, men overvejende, at bankaktierne generelt fik et tiltrængt pusterum. Private investorer hungrer efter bedre tider, men er banken færdig med at gøre livet svært for sig selv?
  3. Kan FLSmidth få et comeback efter flere svære og meget skuffende aktieår? Laver de et transformerende opkøb inden for cement, som giver FLS den størrelse, der skal til for, at ambitionerne om en væsentlig højere indtjeningsmargin kan realiseres?
  4. Kan Novozymes være den ”oversete grønne aktie”, som her og nu lider af svag og skuffende vækst og USD-følsomhed, men som langsigtet burde have noget at sige med hensyn til den grønne omstilling? I givet fald kræver det, at der sker noget nyt og innovativt. Stærkt cash flow og konstant EBIT-margin uden vækst har været kutyme de seneste fem år. Aktiekursen står i stampe og set i forhold til indtjeningen, er prisfastsættelsen ekstremt høj.
  5. Lundbeck har været en af årets store aktieskuffelser: igen. Siden Kåre Schultz blev afløst som CEO, er aktien halveret. Bliver 2021 endelig et fornuftig år for Lundbeck på trods af, at selskabet får betydelig indtjeningsmæssig modvind af USD-svækkelse?
  6. Den grønne omstilling kører videre, men Vestas himmelstormende aktiekurs er nærmest som en vindmølle, som i blæsevejr er tæt på at løbe løbsk. Indtjeningen i 2020 har været skuffende, og forventningerne er spændt meget hårdt. Kommer investorerne til at se på indtjeningsforventningerne for 2021, eller vil de vende det grønne øje til og tilgive en EBIT-margin på måske 6-9 procent?
  7. Kan Chemometec og Cbrain blive ved med at levere fremragende afkast? Prisfastsættelsen er ikke kun høj, men ekstremt høj.
  8. Hvis Jacob Aarup-Andersen kan gøre bordet rent i ISS, kan 2021 blive et rigtig afkastmæssigt comeback år. Aktien er presset af dårlige resultater og ikke mindst af betydelig udenlandsk short salg. Hvis udviklingen vender og investorerne igen får tillid til ISS, er potentialet ganske betydeligt.
  9. Kan Tesla snart køre mere og hurtigere? Investorerne er helt elektriske og markedsværdien af Tesla er tæt på 600 mia. USD. Nogle investorer mener, at Tesla næsten kun kan skuffe, mens andre er af den overbevisning, at Tesla skal vurderes på meget mere og andet end ”blot” Elon Musk og elbilen.
  10. Kan de amerikanske teknologigiganter som Amazon, Netflix, Google, Apple, Facebook etc. blive ved med at levere fremragende afkast?

I samme “serie”, tidligere:

Er grøn stadig håbets aktiefarve i 2021

Tre ting kan forhindre endnu et godt dansk aktieår

Anm: Ovenstående er ikke en anbefaling om at købe eller sælge aktier

Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål og er alene udtryk for Per Hansens egne holdninger og vurderinger. Artiklen/blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Per Hansens eventuelle egne dispositioner fremgår ikke af indlægget.

Omtalen af de konkrete værdipapirer og investeringer er ikke en anbefaling vedrørende disse og er ikke tilbud eller opfordring til tilbud om køb eller salg.

Du bør altid rådføre dig med egne professionelle rådgivere vedrørende beslutninger om dine investeringer, således at disse afstemmes i forhold til dine konkrete forhold, herunder risikoprofil og økonomiske forhold.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer