Spring til hovedindhold

20 populære tema-ETF’er blandt Nordnets kunder i 2023

Solceller er ofte en del af porteføljen i bæredygtige tema-ETF'er

Tema-ETF’er er en populær måde at få adgang til tusindvis af værdipapirer indenfor en bestemt sektor og samtidig minimere sine risici. Men hvilke tema-ETF’er er populære blandt Nordnets kunder?

Hvilke temabaserede-ETF’er er populære blandt Nordnets kunder i 2023? Det dykker vi ned i i denne artikel. ETF’er på listen her har det til fælles, at de er designet til at følge specifikke temaer og dækker bredt inden for specifikke sektorer og industrier. Som investor kan man bruge disse temaorienterede ETF’er til at målrette sin portefølje mod områder, som matcher ens interesser.

Hvad er en ETF?
ETF står for Exchange-Traded Fund, eller på dansk; børshandlede fonde. I princippet fungerer en ETF som en investeringsforening, hvor du bliver en del af en stor pulje af investorer, som også har købt den givne ETF. Det store antal investorer gør, at man får adgang til tusindvis af værdipapirer. Dermed minimerer man sin risiko i forhold til, hvis man købte enkelt aktier eller obligationer. ETF’er har typisk lave omkostninger.

De fleste ETF’er følger et indeks, hvor man sigter efter, at den givne ETF afviger mindst muligt fra det indeks, som den afspejler. ETF’er er gode, hvis du vil diversificere din portefølje, da de både kan sprede sig over aktier, obligationer, råvarer og renter. Men også over horisontale områder såsom sektorer, industrier eller bestemte regioner.

ETF’er har længe været meget populære i USA, og de seneste år er de også blevet mere og mere populære i Europa og Danmark.

De populære tema ETF’er

Nedenstående liste indeholder nogle af de mest købte ETF’er hos Nordnets kunder i 2023. Ved at afdække nogle af de mest købte tema-ETF’er hos Nordnets kunder i løbet af i år, kan vi få et indblik i de tendenser og interesseområder, der har fanget investorernes opmærksomhed og tillid i 2023. Vælger man at klikke ind på den enkelte ETF, kan man få yderligere informationer, herunder kursudvikling, børsprospekt etc., samt muligheden for at handle ETF’en.

Som det fremgår af listen, er der en bred interesse blandt Nordnets investorer. Men specielt temaer som bæredygtig energi, teknologi og automatisering, sundhed, råvarer og ædelmetaller, finans og forbrugsaktier og energi har tiltrukket stor interesse i år.

Bæredygtig energi

Fokus på bæredygtighed er i højsædet, når det kommer til Nordnets kunder. Her finder vi bl.a. iShares Global Clean Energy UCITS ETF USD (Dist) og Lyxor ETF New Energy. Ved at investere i disse ETF’er kan investorer drage fordel af den forventede vækst i den bæredygtige energisektor, da flere lande og virksomheder fokuserer på at reducere deres afhængighed af fossile brændstoffer og omstille til grønne energikilder. Er du interesseret i at læse mere om grøn/bæredygtig energi, samt få yderligere inspiration til investering i dette tema, kan du læse mere på vores temaside her.

Teknologi

Ud fra listen kan vi også se, at teknologi fylder rigtigt meget og er repræsenteret i ETF’erne iShares Automation & Robotics UCITS ETF USD (Acc), Xtrackers MSCI World Information Technology UCITS ETF 1C og iShares Electric Vehicles and Driving Technology UCITS ETF USD (Acc). Investering i teknologi og automatisering relaterede ETF’er kan omfatte virksomheder, der er involveret i områder som fx kunstig intelligens, robotteknologi, big data, cybersikkerhed og lignende. Du kan læse mere om investering i teknologi på vores temaside her.

Råvarer og minedrift

I toplisten er der hele 3 ETF’er med fokus på råvarer og minedrift. VanEck Global Mining UCITS ETF, Global X Copper Miners UCITS ETF – USD Accumulating og iShares Gold Producers UCITS ETF USD (Acc). Ved at investere i disse ETF’er kan investorer diversificere deres porteføljer og få eksponering mod forskellige råvarer og metaller, der spiller en vigtig rolle i forskellige industrier. Du kan læse mere om råvarer her.

Inspiration til investering i ETF’er

Hos Nordnet er der et stort udvalg af ETF’er, som spreder sig ud over forskellige temaer, lande og regioner, hvilket du kan læse meget mere om på vores inspirationsside. Du kan også bruge vores ETF-screener, hvor du kan tilpasse din søgning efter udbyttepolitik, bæredygtighedsrating, risiko med mere.

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer.Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Inden du investerer i en ETF (eller anden fond), bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer