Spring til hovedindhold

Er ETF’er verdens største investeringsbuffet?

Er ETF’er verdens største investeringsbuffet?

De fleste kender nok følelsen af at stå foran en stor og uoverskuelig buffet. På trods af alt det lækre og indbydende mad, kan det være svært at beslutte sig for, om man er til bøf, pasta eller noget helt tredje.

Det samme kan til dels siges om EFT’er, hvilket er årsagen til, at vi har udviklet vores inspirationsside, som giver dig et hurtigt og nemt overblik over dine investeringsmuligheder.

Hvorfor ETF’er?

Du kan som investor opnå billig og attraktiv adgang til globale aktivklasser med en fornuftig spredning, hvilket har fået ETF’er til at vokse betydeligt i popularitet. Ifølge den tyske statistikvirksomhed Statista er antallet af globale ETF’er vokset fra 276 i 2003 til 7.602 ultimo 2020. Der er også flere fordele ved ETF’er; Bl.a. de lave omkostninger, nem adgang til resten af verden og så kan du nemt sikre en god spredning af dine investeringer.

Hjælp til at vælge rigtigt

Hos Nordnet har vi på vores platform 1.190 UCITS-godkendte ETF’er. På trods af at det er væsentligt mindre end alle EFT’er på verdensplan, kan det som investor stadig være overvældende og sågar uoverskueligt at finde rundt – noget vi erkender fuldt ud. Vi har derfor foretaget adskillige tiltag for at hjælpe dig med at træffe de helt rigtige valg ud fra dine personlige præferencer og risikovillighed.

Du kan prøve vores ETF-screener eller besøge vores inspirationsside, hvor du bl.a. kan tage et kig på det asiatiske, danske og amerikanske marked og samtidig læse om de seneste børsnoteringer.

På vores inspirationsside har vi også inddelt vores ETF’er i seks forskellige kategorier, så du lettere kan danne dig et overblik over eventuelle søgekriterier.

Har du lyst til lære mere om ETF’er, kan du læse om dem her eller på Nordnets Børsskole, hvor vi også dækker emnet. Vi har til slut listet en top 10 over vores mest populære ETF’er – en lille smagsprøve på, hvad Nordnets EFT-buffet har at byde på.

  1. 🌱 iShares Global Clean Energy UCITS ETF USD (Dist)
  2. 🌎 iShares Core MSCI World UCITS ETF
  3. 🎯 iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc)
  4. 🤖 iShares Automation & Robotics UCITS ETF USD (Acc)
  5. iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF USD (Acc)
  6. 🔌🚗iShares Electric Vehicles and Driving Technology UCITS ETF USD (Acc)
  7. 🎯 iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Dist)
  8. 🩺🏥 iShares Healthcare Innovation UCITS ETF USD (Acc)
  9. 💻📲 iShares S&P 500 Information Technology Sector UCITS ETF USD (Acc)
  10. 💡 Lyxor ETF New Energy

Alle ovennævnte ETF’er kan handles gennem Månedsopsparingen.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2021-08-30 16:56

Nu vil jeg lufte min uvidenhed 🙂
Er en ETF ikke samme type investering med aktier son CDO var i USA med realkreditobligationer/subprime lån op til 2008?
Eller som investeringsbeviser, som jeg kun har dårlige erfaringer med?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2021-08-30 21:38

Hej Hans. Man kan ikke sammenligne ETF med CDO og subprime lån.

ETF er typisk indeks investeringer i fx aktier eller obligationer og minder vel mest om investeringsforeninger. Så ETF’er bliver mest brugt til at få billig eksponering mod et bestemt marked. Du kan læse mere om ETF på vores hjemmeside.