Spring til hovedindhold

Her er 48 danske udbytteaktier i 2022

Hele 48 danske, børsnoterede selskaber forventes at vedtage udbytter på generalforsamlingerne i foråret 2022, viser Økonomisk Ugebrevs gennemgang af årets bedste udbytteaktier. Se dem her.

Hele 48 danske, børsnoterede selskaber forventes at vedtage udbytter på generalforsamlingerne i foråret 2022, viser Økonomisk Ugebrevs gennemgang af årets bedste udbytteaktier. Skønnene over forventede udbytter er baseret på aktieanalytikernes estimater.

Analytikerne forventer stigende udbyttebetalinger i hele 39 selskaber om godt et år, bl.a. fordi der kommer ekstra selskaber på listen over udbyttebetalere, som ikke har udbetalt udbytter til aktionærerne de seneste år, bl.a. Vestjysk Bank, Nilfisk og H+H International.

De bedste udbytteaktier findes fortsat blandt bankerne, der ventes at betale 5-6 pct. i effektivt direkte udbytte, men der forventes kun moderat øgede udbytter til udbetaling ved generalforsamlingerne i 2023 i forhold til 2022, altså udbytter som forventes på de aktuelle generalforsamlinger.

Økonomisk Ugebrev har tidligere beskrevet, hvordan potentialet i de fleste store banker er til markant højere udbytter end i år. BankNordik har allerede udmeldt en ekstraordinær udbyttebetaling i kølvandet på salget af den del af filialnettet, som ikke ligger i Grønland og på Færøerne. Også Alm. Brand betaler normalt store udbytter, men der er usikkerhed om udbyttet i 2022, efter det forventede opkøb af Codans danske forretning.

Blandt de øvrige danske børsselskaber er der udsigt til store udbytter både i foråret 2022 og i foråret 2023 i A.P. Møller-Mærsk, Solar og DS Norden. Mærsk forventes at betale et effektivt udbytte på hele 12 pct. for i år og 10 pct. for næste år.

Analytikerne forventer en stor stigning i udbyttebetalingen i HusCompagniet, fra 5,7 pct. til 9,7 pct. i effektiv udbyttebetaling. Der ventes også pænt stigende udbytter i de næste selskaber på ranglisten over store udbyttebetalere, bl.a. TCM Group og Scandinavian Tobacco Group.

Der forventes også pæne stigninger i det effektive udbytte i Aarsleff, Tryg, NNIT og Pandora.

Og så ventes der flere nye selskaber på listen over udbyttebetalere, men altså først ved generalforsamlingerne i foråret 2023. Det drejer sig om en stribe selskaber, som ses at levere stigende overskud og en øget likviditetsgenerering, så der også kan blive noget til aktionærerne.

Særligt Vestjysk Bank ventes at drøne ind på udbytteoversigten med en effektiv udbetaling på 6,7 pct. efter en mangeårig genopretning, hvor banken efter finanskrisen var ved at kuldsejle. Også Torm, Nilfisk, RTX, B&O og H+H er med blandt de nye udbyttebetalere.

Se oversigten her:

Tallene angiver den effektive udbytteprocent (udbytte i forhold til kursværdi).

Nordnets udbytteguide
Se udvalgte aktier med højt udbytte, vigtige X-dage og mere information om udbytter her.

Morten W. Langer

Få Økonomisk Ugebrevs daglige investeringsnyheder gratis, tilmeld dig her.

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer.Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål og er et udtryk for skribentens personlige holdning. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historiske afkast er ikke en garanti for fremtidige afkast.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
6 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2022-02-26 12:07

Jeg kan ikke finde information nogle steder om, at Vestjysk Bank skulle ønske at udbetale udbytte i 2022. Tværtimod er det ikke en del af forslagene på den kommende generalforsamling. Overser jeg noget, eller er det en fejl?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-03-01 16:50

hej henrik
analytikernes estimater vedrører udbytter for 2022, som udbetales efter generalforsamlingen i foråret 2+23. her er det forventningen at vjb udbetaler udbytte,
mvh
morten

Gæst
Gæst
2022-02-25 09:35

Hej,

Måske er det mig som læser forkert, men så håber jeg i kan hjælpe med at uddybe.

I skriver fx at Danske Bank forventer at have aktieudbytte på 7,1%.

Lige pt. har de en udbytte (pr. aktie) på 1,8 %.

Vil det sige at de forventer at øge deres udbytte betaling med 5,3%, i 2022?

//Martin

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-02-26 12:03

Jeg kan ikke finde information nogle steder om, at Vestjysk Bank skulle ønske at udbetale udbytte i 2022. Tværtimod er det ikke en del af forslagene på den kommende generalforsamling. Overser jeg noget, eller er det en fejl?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-02-26 12:05

Dette er ikke et svar til Martik K, men et spørgsmål til artiklens forfatter.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-03-01 16:52

hej martin,

analytiker forventningen er udbytte fra DDB både i år og næste år på 7-8 kr.
i forhold til kursen omkring 100-120 svarer det meget godt til 6-7 procent i udbytte