Spring til hovedindhold

Grøn omstilling: Er det nu, du bør investere?

Hele verden taler om grøn omstilling, og krigen i Ukraine bør alt andet lige have eskaleret behovet for flere grønne energikilder. Det kan medføre gode investeringsmuligheder.

Hele verden taler om grøn omstilling, og krigen i Ukraine bør alt andet lige have eskaleret behovet for flere grønne energikilder, specielt i Europa. Det kan medføre gode investeringsmuligheder. Tror du på den langsigtede investeringscase, har jeg her samlet eksempler på selskaber inden for grøn energi eller reduktion af CO2 til inspiration.

Udover Europas behov for mere grøn energi, er USA også ved at komme på banen med store planer for området, mens Kina faktisk er det land, som nominelt investerer mest i den grønne omstilling ifølge denne artikel hos Visual Capitalist.

Investering i energiomstilling i mia. USD, 2021:

Kilde: Tal fra Visual Capitalist.

Som et trist bevis på, at vi ikke har investeret nok i grønne energikilder, ses udviklingen i kulpriserne de sidste 10 år nedenfor. Børsen har også en artikel om verdens kulforbrug, som desværre ser ud til at toppe i 2022 eller 2023.

Udvikling i kulpriserne de sidste 10 år:

Kilde: Tradingeconomics.com

Jeg tror, at den grønne omstilling kommer hurtigt de næste 10 år, hvilket kan medføre gode investeringsmuligheder. Der vil komme mange vindere, men også mange tabere, og der vil derfor være stor risiko forbundet med investering inden for temaet – især i de helt nye teknologier, som stadig ikke er rentable.

På grund af den høje risiko vil jeg klart råde til, at man søger god inspiration og sætter sig grundigt ind i selskaberne, inden man investerer, og at man som altid spreder sin risiko på mange selskaber og sektorer.

Inspiration til investering i den grønne omstilling

Her er en række eksempler på selskaber inden for grøn energi eller reduktion af CO2. Selskaberne er ikke et udtryk for en anbefaling, men er alene tænkt som inspiration og som et udvalg af de investeringsmuligheder, der findes, hvis du som investor tror på den langsigtede investeringscase.

Carbon Capture

Aktier, hvor en del af forretningen er mod Carbon Capture:


Sol

Aktier:

ETF’er:


Brint/hydrogen

Aktier:

ETF’er:


Vind

Aktier:

ETF’er:


Batterier og ladestationer

Aktier:

ETF’er:


Atomkraft/uranium

Aktier:

ETF’er:


Blandede fonde og ETF’er med fokus på grøn energi


Find mere inspiration her:


Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer.Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet, og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside pånordnet.dk.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
1 Kommentar
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2023-01-26 09:43

Det er kun atom- og vandkraft som reelt kan erstatte de fossile energikilder, så fra et teknisk perspektiv er løsningerne gamle og velafprøvede. Hvis problemet var reelt, var det blevet løst for lang tid siden. Vandkraft er begrænset af geografi, så det vil næppe komme til at spille en væsentlig rolle og atomkraft er forbundet med så store politiske problemer, at det næppe kommer til at gøre en forskel heller (se bare Tyskland). Til det skal man så lægge, at folk bliver hastigt rigere i både Asien og Afrika med betydeligt øget energiforbrug til følge. Men jo, der skal nok… Læs mere