Spring til hovedindhold

September måneds mest populære aktier

Danske aktier

AktieNye investorer
NOVO NORDISK B1.114
DANSKE BANK468
Demant429
Ørsted379
BAVARIAN NORDIC RESEARCH INST.285
LUNDBECK A/S221
MATAS A/S193
ÖSSUR HF174
NNIT A/S135
GENMAB A/S102

Novo Nordisk

Øverst på listen finder vi denne gang Novo Nordisk, der formåede at tiltrække 1114 nye investorer i september måned. Selskabets godkendelse af deres diabetespille i USA 0kan tænkes at have noget med sagen at gøre. Den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, godkendte fredag den 20. september selskabets første diabetespille, Oral Semaglutid. Det bliver det første GLP-1-middel i pilleform på det amerikanske marked. De øvrige GLP-1-midler på markedet, herunder Novos Victoza og Ozempic, kommer begge i injektionsform.

Finanshuset Pareti Securito løftede om mandagen sit kursmål for aktien fra 375 til 400 kr. og gentog samtidig sin købsanbefaling. Det fik altså flere Nordnet-kunder til at købe op i aktien.

Danske Bank

Onsdag den 4. september ramte Danske Bank-aktien det laveste punkt siden 2012 – kursen faldt til 86,04. Aktien har længe været populær blandt de danske investorer, og flere udnyttede da også dette kursfald til at købe op i aktien, der steg mere end 10 procent denne måned.

Demant

Høreapparatsvirksomheden har haft et yderst volatilt år, og siden midten af maj har selskabet mistet lige omkring 30 procent af sin kursværdi. Det gik for alvor ned af bakke i starten af september, da Demant blev ramt af et hackerangreb, der kostede selskabet mere end en halv milliard kroner. Hackerangrebet fandt sted den 3. september og har betydet en nedjustering af selskabets forventninger til overskuddet i år. Det store kursfald er formentlig årsag til at flere kunder har udnyttet muligheden for at handle aktien til tilbudspris.

Udenlandske aktier

AktieNye investorer
CATERPILLAR669
TILRAY, INC.181
Gomspace Group AB (fd GS Sweden)143
SCATEC SOLAR AS137
THIN FILM ELECTRONICS ASA137
THE SCOTTISH SALMON COMPANY LTD.112
VEONEER INC SDB98
NAPATECH A/S94
OUTOKUMPU OYJ73
AVANCE GAS HOLDING LTD72

Caterpillar

Caterpillar er en klassisk cyklisk aktie, der leverer bygge- og anlægsmaskiner til byggeribranchen, som alt andet lige er afhængig af den økonomiske vækst, der i øjeblikket ikke oplever de store vækstrater. Aktien er siden januar 2018 faldet fra et niveau på 170 USD til i dag at ligge på 118 USD. Grunden til den store interesse fra de private investorer, kan have noget at gøre med muligheden for, at købe en amerikansk kæmpe til tilbudspris.

Tilray, Inc

Tilray, der havde en enorm kursstigning som følge af virksomhedens børsnoteringen i juli sidste år, har set et fald på knap 34 procent den seneste måned. Cannabisindustrien har historisk set været blandt manges foretrukne aktier – navnligt efter Canadas legalisering af planten i oktober 2018 – hvilket formentlig har bidraget til mængden af handler denne måned. Dette skal sammenholdes med, at industrien generelt anses for at være i modningsfasen, og flere analytikere spår om et opsving på cannabismarkedet.

GomSpace

GomSpace, der fabrikerer nanosatellitter, har indgået et partnerskab med den italienske satellitkommunikationsvirksomhed Leaf Space, der i fremtiden skal sikre, at deres respektive løsninger er fuldt integreret med hinanden. I kølvandet på annonceringen af samarbejdet har GomSpace den seneste måned set en kursstigning på 19,04 procent.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer