Spring til hovedindhold

Sådan investerer danske kvinder i 2023

Investering skal være for alle. Uanset alder, erfaring eller etnicitet. Eller køn for den sags skyld. Men vi er desværre ikke helt i mål. Særligt en aldersgruppe af kvinder er dog strømmet ind det seneste år.

Investering skal være for alle. Uanset alder, erfaring eller etnicitet. Eller køn for den sags skyld. Men vi er desværre ikke helt i mål. Særligt en aldersgruppe af kvinder er dog strømmet ind det seneste år.

I Nordnet arbejder vi løbende med at tiltrække og fastholde kvinder, og kvinderne begynder at fylde en større andel af vores kunder. Men vi er ikke tilfredse, før andelen er 50/50. Derfor dykker vi ned i, hvordan det ser ud, og hvordan udviklingen har været. Og så ser vi også på, om der er forskel på, hvilke værdipapirer kønnene investerer i.

I dag lancerer vi også nye inspirationslister i vores app, i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag. Her kan man se, hvilke aktier der er mest populære lige nu blandt vores kvindelige kunder.

Hvordan opfatter mænd og kvinder deres økonomiske “frihed”?

I en undersøgelse foretaget af YouGov har vi undersøgt, hvordan henholdsvis mænd og kvinder opfatter deres egen økonomiske situation. Nærmere bestemt har vi spurgt, hvorvidt den adspurgte har en “tilstrækkelig stor opsparing til at forandre sin livssituation”.

Kilde: YouGov, undersøgelse af Nordnet 2023.

Værd at bemærke er det, at andelen af kvinder og mænd, der svarer nej er næsten lige stor. 46% af kvinderne svarer nej, hvor 44% af mændene svarer nej. Billedet er dog et andet, når vi ser på “ja”-siden. Her mener hele 41% af mændene, at de har en opsparing, der er stor nok til at kunne ændre deres livssituation ved fx at skifte job eller få mere fritid. Tallet er kun 36% for kvinderne.

Der kommer flere og flere kvinder til!

I 2012 udgjorde kvinderne bare 17,2% af vores kunder. Opgjort pr. 31. december 2022 er det tal helt oppe på 33,5%. Det er over 10 år næsten en fordobling. Fortsætter den udvikling, vil vi altså i 2032 have fuldkommen ligestilling mellem mandlige og kvindlige investorer.

Kilde: Nordnet

I 2022 meldte flere kvinder sig som investorer: Én aldersgruppe viste særlig stor interesse

Fra 2021 til 2022 steg andelen af kvindelige kunder fra 31,7% til 33,5%. Den største stigning var i aldersgruppen mellem 28 og 37 år. Den aldersgruppe er steget med 30% på bare 1 år. Værd at bemærke er det også, at de voksne kvinder mellem 58-67 år steg med 22% fra 2021.

Kilde: Nordnet.

“Som en del af vore arbejde med at demokratisere opsparing og investering, vil vi være med til at øge kvinders opsparing ved at dele viden, skabe interesse og inspiration. I Nordnet har vi et langsigtet mål om, at andelen af kvindelige kunder på platformen skal være 50%. I dag er den 33% på tværs af hele Norden, men tallene bevæger sig i den rigtige retning. Kvinder udgjorde 38% af de nye kunder, der kom til Nordnet i 2022. Vi ved desuden, at kvinder, i mindre grad end mænd, føler, at de har en stærk nok økonomi til at kunne forandre deres livssituation. Og det vil vi gerne gøre noget ved.”, fortæller Marja Carlsson, som er Sustainability Manager for Nordnet.

Marja Carlsson, Sustainability Manager, Nordnet

Top-20 investeringer for kvinder og mænd (opgjort pr. 1. marts 2023). Målt på antal kunder, der ejer mindst én aktie i selskabet)

Der er tit en fortælling om, hvor forskelligt mænd og kvinder investerer. Vi kan dog se, at de 20 mest ejede aktier blandt mænd og kvinder ligner hinanden en del. Green Hydrogen Systems og Nio Inc. er med blandt de mest populære hos mændene, som ikke er repræsenteret hos kvinderne. Omvendt er Novozymes og Lundbeck A populært hos kvinderne, men ikke en del af mændenes top 20.

PopularitetKvinderMænd
1Novo Nordisk BNovo Nordisk B
2Vestas Wind SystemsVestas Wind Systems
3ØrstedBavarian Nordic
4Bavarian NordicNorwegian Air Shuttle
5SAS ABØrsted
6Danske BankSAS AB
7DSVDanske Bank
8AmbuTesla
9Norwegian Air ShuttleDSV
10Lundbeck BAmbu
11NovozymesGN Store Nord
12TeslaApple
13TrygQuantafuel AS
14GenmabGenmab
15Lundbeck ALundbeck B
16GN Store NordMærsk B
17Mærsk BFLSmidth & Co.
18Quantafuel ASGreen Hydrogen Systems A/S
19 FLSmidth & Co. Nio Inc.
20AppleTryg

Kilde: Nordnet.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
7 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2023-03-08 20:34

Hej Kristian. Sagt i al venlighed: Find dine skolebøger frem igen… At ønske Ligestilling mellem kønnene har INTET med Kommunisme at gøre. God læsning og godt forår!

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2023-03-09 08:02

Men vil du påstå, at der ikke er ligestilling mellem kønnene på Nordnet? Sidst jeg tjekkede havde mænd og kvinder præcis de samme muligheder, rettigheder og betingelser på platformen, men det er måske mig, der ikke har set ordentligt efter…

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2023-03-09 08:58

Hej Lasse
Da jeg for mange år siden var ung, havde kvindekampen et meget brugt slogan der hed “ Ingen kvindekamp uden klassekamp”, så det er nu før knyttet sammen (1970’erne).

Gæst
Gæst
2023-03-07 13:54

Det er sjovt så mange penge der er i at sælge kommunisme. Er nordnet.dk ikke også interesseret i at få flere kunder blandt etniske minoriterer, LGBTQ+xyz segmentet eller bare RUCere? Mon ikke de også er forfærdeligt underrepræsenteret, hvorfor nordnet.dk burde gøre mere for at markedsføring til disse personer. Man kunne evt. opfinde en konspirationsteori om, at de er undertrykt af de eksisterende nordnet kunder og at deres redning er indkøb af nordnets produkter. Sådan rigtig stammekultur med “Del og hersk”. De historiske perspektiver er fantastiske!

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2023-03-08 07:37

Nordnet fejrer at ligestilling også finansielt er øgende og at danske kvinder – med mindre vi fratages basale frihedsrettigheder, som det desværre sker mange stede i verden lige nu – måske vil investere på niveau med mænd i 2032. Altså om 9 år. Du bliver simpelt hen stødt over, at Nordnet betragter det som en positiv nyhed og kalder det kommunisme. Træk vejret Kristian. Der er plads til os alle sammen, det bliver en smuk martsdag derude og om lidt er det rigtig forår.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2023-03-08 19:54

At snakke om alt “skulle opnå ligestilling” på dette felt er totalt langt ude. Kan kvinder og mænd blive kunder hus Nordnet på lige vilkår uanset køn? Ja, det kan de. Dermed er der ligestilling blandt Nordnets kunder. Til gengæld er der et politisk ønske hos Nordnet om, at andelen af mandlige og kvindelige kunder skal være lige stor. Det handler i højere grad om at kunne kommunikere politisk korrekthed end det reelt set er et ønske fra virksomheden. Det er bundlinjen der tæller, og Nordnet tjener flest penge på de mandlige kunder, der dels har større beløb investeret og… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2023-03-09 07:40

Det eskalerede hurtigt – du ved godt at kommunisme og ligestilling er to forskellige ting ikke? 🙂